Израел обяви, че е в готовност за настъпление срещу шиитското

...
Израел обяви, че е в готовност за настъпление срещу шиитското
Коментари Харесай

Израел готви настъпление

Израел разгласи, че е в подготвеност за нахлуване против шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан, в случай че се наложи. По-рано беше обявено, че се уголемява интервенцията против палестинската формация " Хамас " в линията Газа.

Военните дейности се водят на фона на предизвестията от Организация на обединените нации за утежняване на ситуацията на мирното население както в Газа, по този начин и на Западния бряг. Не стихват и интернационалните апели за трайно помирение.

Израелската войска заяви, че се приготвя за уверено разширение на бойните дейности против шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан.

" Одобрени са проекти за бъдещето, би трябвало да бъдем подготвени за нахлуване, в случай че се наложи ", сподели началникът на генералния щаб. Силите " Север " са сложени във висока степен на бойна подготвеност.

" Положението на северната граница на Израел изисква смяна ", сподели израелският министър Бени Ганц и добави " Времето за дипломатическо решение изтича ".

Израелската войска води сражения на два фронта още от 7 октомври, когато бойци на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " нападнаха откъм Газа пограничните региони на Южен Израел и лишиха живота на 1200 души и взеха 240 заложници. В отговор стартира интервенцията в Газа, която тази седмица се уголемява към бежанските лагери в централната част на палестинската територия.

Тежки сражения се водят и на юг в Хан Юнис.

От Организация на обединените нации още веднъж показаха паника поради многочислените жертви и тежката филантропична обстановка.

По данни на здравните управляващи, следени от Хамас, жертвите от палестинска страна за денонощието са 195 души, а от началото на интервенцията - над 21 100.
ТЕМА преди 4 часа 1226 преди 4 часа 1093 преди 2 дни 2776
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР