Израел обяви, че е изпитал успешно усъвършенствана система за противоракетна

...
Израел обяви, че е изпитал успешно усъвършенствана система за противоракетна
Коментари Харесай

Израел изпита успешно усъвършенствана противоракетна система

Израел разгласи, че е изпитал сполучливо усъвършенствана система за противоракетна защита, способна да го отбрани от опасността от балистични ракети, идващи отвън атмосферата, заяви Асошиейтед прес.

Израелското министерство на защитата дефинира теста с ракета прехващач "Стрела-3 " като "повратен миг " в способността на страната да се пази "срещу сегашни и бъдещи закани в района ".

Изпитанието бе извършено два дни откакто Израел осуети ракетна офанзива от Иран, отбелязва Българска телеграфна агенция. "Стрела-3 " е част от надълбоко ешелонираната система за Противовъздушна отбрана, която Израел създава, с цел да се отбрани по едно и също време от ракети с дребен и междинен обхват от линията Газа и Ливан, както и от такива с огромен обхват от Иран.

Системата включва детайлите "Железен купол ", "Прашката на Давид " и "Стрела-2 ". Новата система бе създадена от израелската авиокосмическа компания в съдействие с американския авиационен колос "Боинг " и влезе на въоръжение през 2017 година Израел към този момент е разположил ракети "Стрела " за противопоставяне против ракети, изстреляни от Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР