Израел обяви бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва за

...
Израел обяви бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва за
Коментари Харесай

Израел обяви бразилския президент за персона нон грата

Израел разгласи бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва за личност нон грата след негово съпоставяне на ситуацията в линията Газа с Холокоста.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1564
Израелският външен министър Израел Кац съобщи, че бразилският държавен глава не е добре пристигнал в страната му, докато не се отметне от сравнението си на войната против бойците на " Хамас " в Газа с нацисткия геноцид по време на Втората международна война.

" Няма да забравим, нито да извиним. Това е сериозна антисемитска. От мое име и от това на жителите на Израел - кажете на президента Лула, че той е личност нон грата в Израел, до момента в който не си вземе думите обратно ", съобщи Кац на бразилския дипломат.

Израел упрекна Лула, че омаловажава Холокоста и наскърбява еврейския народ. Вследствие на направения коментар Кац привика бразилския дипломат за неодобрение.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и пък акцентира че Лула е прекрачил границата и нарече думите му " срамни и тревожни ".

Вчера Лула осъди и прекъсването на филантропичната помощ за Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци и призова за следствие на грешките, само че без да се стопира финансирането, с цел да се помогне на засегнатите от това, което той назова " геноцид ".

Агенцията е пред финансова криза след изказванието на Израел, че 12 от неговите 13 000 чиновници в Газа са били замесени в офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Бразилия поддържа и делото на Южна Африка, заведено пред Международния съд против израелската военна акция в Газа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР