Израел няма да се съгласи на временно примирие с Хамас,

...
Израел няма да се съгласи на временно примирие с Хамас,
Коментари Харесай

Израел отказва временно примирие без освобождаване на всички заложници

Израел няма да се съгласи на краткотрайно помирение с " Хамас ", до момента в който не бъдат освободени всичките повече от 240 заложници , взети при нападенията на 7 октомври, сподели министър председателят Бенямин Нетаняху, представен от Би Би Си.

" Израел отхвърля краткотрайно помирение, което не включва връщането на нашите заложници ", сподели той по време на телевизионно послание (цитирано от Ройтерс). По-рано през днешния ден " Хамас ", в случай че Израел освободи всички палестинци от пандиза и " спре експанзията " .

Нетаняху приказва в петък малко след  който настоя Израел да спре военните си интервенции, с цел да се усъвършенства филантропичната обстановка в Газа . Блинкен също прикани Израел да направи повече, с цел да отбрани цивилните от своите офанзиви .

Държавният секретар на Съединени американски щати, който през днешния ден посети Израел за трети път от началото на войната, сподели след диалозите, че " филантропичните паузи " в спора са " сериозни " за отбраната на цивилните и са " значима тематика за разискване " с израелските водачи . Според него Съединените щати считат, че сходни паузи ще разрешат повече помощ да доближи до Газа.

" Виждаме това и като метод... да създадем по-добри условия за освобождение на заложниците ", сподели той. Блинкен добави, че точните детайлности за това по какъв начин ще работят тези паузи към момента се завършват.

Държавният секретар на Съединени американски щати сподели, че израелските чиновници са повдигнали редица " законни въпроси " по отношение на паузите, в това число по какъв начин да ги употребяват, с цел да усилят оптимално доставката на помощ, да оказват помощ за освобождението на заложници и по какъв начин да попречат на " Хамас " да употребява паузите за свои лични цели .

Си Ен Ен, цитирайки неизвестен източник, заяви, че израелският министър на защитата Йоав Галант по време на срещата си с Блинкън в петък е предизвестил, че Израел ще се съгласи да спре военните дейности единствено в подмяна на освобождението на заложниците .
 Съединени американски щати предизвестяват Хизбула да не търси облаги от войната сред Израел и Хамас
Съединени американски щати предизвестяват Хизбула да не търси облаги от войната сред Израел и Хамас

Вероятното опустошаване за Ливан и неговия народ би било невъобразимо и може да се избегне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР