Израел не е нанесла удара по болницата Ал Ахли в

...
Израел не е нанесла удара по болницата Ал Ахли в
Коментари Харесай

По оценка на Канада Израел не е нанесла удар по болницата в Газа

Израел не е нанесла удара по болничното заведение Ал Ахли в Газа на 17 октомври, съобщи през вчерашния ден националното министерство на защитата на Канада, съобщи Ройтерс.

„ Анализ, осъществен без значение от канадското разследващо командване демонстрира с висока степен на сигурност, че Израел не е блъснал болничното заведение Ал Ахли на 17 октомври 2023 година “, се споделя в изказване.

Причината за ударът по-вероятно е от отклонила се ракета, изстреляна от Газа, се споделя в умозаключение на министерството на защитата обосновано на разбор на открити източници и класифицирана информация.

 Болницата в Газа Снимка: БГНЕС/EPA/MAXAR TECHNOLOGIES Satellite image ©2023 Maxar Technologies HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Заключенията на Франция и Съединени американски щати са сходни на констатациите на Канада

Канада съобщи, че оценката й е на база на разбор на вредите от детонацията в болничния комплекс, в това число прилежащите постройка и региона ситуиран покрай болничното заведение, както и на модел на изстрелването на ракетата.

При гърмежа в болница Ал Ахли са починали 471 души, оповестиха палестинските управляващи.

Докато Израел сподели, че гърмежът е породен от несполучливо изстрелване на ракета от екстремисти, министерството на опазването на здравето в Газа хвърли виновността върху израелски въздушен удар.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР