Израел не бива да губи историческата възможност за мир с

...
Израел не бива да губи историческата възможност за мир с
Коментари Харесай

Бербок: Израел не трябва да губи шанса си за мир с арабския свят

" Израел не трябва да губи историческата опция за мир с арабските страни поради войната си против Хамас ", съобщи външната министърка на Германия, която стартира пътешестване в района, съобщи Агенция Франс Прес.


Аналена Бербок ще направи третото си посещаване в Близкия изток, откогато Хамас предприе нахлуване в Ивицата Газа на 7 октомври, което провокира войната с Израел. Една от спирките ѝ ще бъде Обединените арабски емирства, които са измежду страните, нормализирали връзките си с Израел през 2020 година Тя ще посети и Саудитска Арабия, която водеше договаряния за евентуално нормализиране на връзките с Израел, до момента в който те не бяха спрени, когато избухна актуалната война. Освен това Баербок ще посети Израел.

" В тази съвсем неразрешима блъсканица е извънредно значимо да не губим от взор огромната картина ", съобщи тя. " Историческата опция на Израел за мир с арабските съседи не би трябвало да бъде изгубена - тъй като тъкмо това е задачата на терористите ". " И даже в напъните ни да осигурим освобождението на заложниците, филантропичния достъп до Газа или предотвратяването на районно разпространяване на насилието, имаме късмет за триумф единствено в случай че се обединим с арабските страни от Персийския залив. " Бербок добави също, че единствено завръщането към обещанието да се живее един до друг в две страни може да донесе на израелците и палестинците живот в мир, сигурност и достолепие ".

Източник от външното министерство съобщи, че тематиките в дневния ред по време на обиколката на Бербок ще включват напъните за освобождение на немски жители, няколко от които са измежду заложниците на Хамас, както и трагичната филантропична обстановка в Газа.

Берлин осъди нападението на палестинските бойци и съобщи, че Израел има право да се пази. Германия също беше измежду страните, които приканиха за филантропични паузи в бойните дейности, с цел да се облекчи страданието на хората в Газа. По данни на ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето израелските бомбардировки и сухопътната атака са лишили живота на повече от 10 800 души в Газа, доста от които деца.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Израел се е съгласил на паузи в офанзивата си, само че е изключил опцията за по-широко преустановяване на огъня. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР