Израел нареди на цивилните да напуснат четири града в южната

...
Израел нареди на цивилните да напуснат четири града в южната
Коментари Харесай

Израел нареди на жители в южната част на Газа да напуснат района

Израел подреди на цивилните да изоставен четири града в южната част на линията Газа в четвъртък, пораждайки опасения, че войната против " Хамас " може да се популяризира в региони, които преди се считаха за безопасни.

В северната част на управлявания от " Хамас " палестински анклав Израел сподели, че неговите сили към момента участват в най-голямата болница в Газа, Ал Шифа , само че не даде повече детайлности за интервенциите си от предходния ден, когато влязоха в оборудването, което приключи с еднодневна блокада.

Листовки, пуснати през нощта от самолети, споделиха на цивилните да изоставен градовете Бани Шухайла , Хузаа, Абасан и Карара, в източния завършек на Кан Юнис, основният южен град. Градовете, в които живеят общо над 100 000 души в спокойно време, в този момент приютяват още десетки хиляди, които са избягали от други региони.

" Действията на терористичната група " Хамас " изискват отбранителните сили да работят против тях в регионите на вашето престояване ", се споделя в листовките. " За вашата сигурност би трябвало неотложно да изтеглите местата си на престояване и да се насочите към известни убежища. "

Жителите споделиха, че регионът е бил подложен на тежка бомбардировка през нощта.

Израел към този момент подреди евакуацията на цялата северна половина на Газа , преди да изпрати своите сухопътни сили в края на октомври.

Ситуацията на втория ден от интервенцията на Израел в болница Ал Шифа не може да бъде доказана, защото връзките бяха прекратени от сряда следобяд.
 Организация на обединените нации: Остана една болница в Газа, която приема нови пациенти
Организация на обединените нации: Остана една болница в Газа, която приема нови пациенти

18 лечебни заведения са изцяло затворени и евакуирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР