Израел нанесе серия от удари по военни цели в ивицата

...
Израел нанесе серия от удари по военни цели в ивицата
Коментари Харесай

Израел отново обстрелва ивицата Газа

Израел нанесе серия от удари по военни цели в линията Газа през нощта в сряда в отговор на ракети, изстреляни от палестинския анклав, заяви израелската войска, представена от Агенция Франс Прес.
"Изтребители удариха редица терористични цели на Хамас в южната част на линията Газа ", се споделя в изказване на армията. В него се твърди, че хранилище за произвеждане на оръжие и подземната инфраструктура са измежду атакуваните обекти.
Най-малко два обекта на Хамас са били наранени, плюс още един за съюзническата формация „ Ислямски джихад “, заяви източник от силите за сигурност в Газа. Няма информация за жертви.
Ударите пристигнаха в отговор на две ракети, изстреляни към територията на Израел късно вторник, една от които беше прихваната от противоракетната система „ Железен купол “, заяви армията.
Последният случай идва след спор сред Израел и ръководената от ислямистите територия, станал преди две седмици. На 12 ноември израелски удар умъртви върховен пълководец на „ Ислямски джихад “ в Газа, което докара до ракетен обстрел по територията на Израел от страна на групата.
Израелската войска съобщи, че към 450 ракети са били изстреляни към нейната територия, а противовъздушната защита е прихванала десетки от тях. След двудневни конфликти, в които починаха 34 палестинци, на 14 ноември влезе в действие помирение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР