Израел може да удари Иран, ако Техеран надхвърли 60% обогатяване

...
Израел може да удари Иран, ако Техеран надхвърли 60% обогатяване
Коментари Харесай

Израел удря Иран при над 60% обогатяване на уран

Израел може да удари Иран, в случай че Техеран надвиши 60% обогатяване на уран. Това заяви в сряда порталът Axios, базирайки се на почитан израелски чиновник. Израел е уведомил Съединени американски щати и няколко европейски страни за такава възможност. Според Axios, базирайки се на различен формален представител, Иран е осведомен с позицията на Израел по този въпрос.

На собствен ред на 17 март формалният представител на Министерството на външните работи на Ислямската република Насър Канани Чафи отхвърли обвиняванията на Израел и Германия в опити за приемане на нуклеарно оръжие.

Според последната информация на МААЕ, иранските управляващи възнамеряват доста да разширят производството на нискообогатен (до 5% или до 20%) уран във Фордо посредством инсталиране на още 14 каскади от съвременни центрофуги IR-6.

Освен това Ислямската република има намерение да развие действия по обогатяване на горивото в Натанц и ще конфигурира втора индустриална постройка, способна да побере повече от 100 центрофуги.

Припомняме, че е известна враждата сред Израел и Иран и постоянните взаимни закани и обвинявания за тероризъм.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР