Израел казва, че следващият етап от войната с Хамас е

...
Израел казва, че следващият етап от войната с Хамас е
Коментари Харесай

„Земята се разтресе в Газа“: Най-интензивната бомбардировка от три седмици насам

Израел споделя, че идващият стадий от войната с Хамас е почнал след разширението на сухопътните интервенции в Газа, предава CNN. През нощта имаше интензивни бомбардировки.

Министърът на защитата на Израел сподели, че „ земята се разтресе в Газа “, както и че войната против „ Хамас “ е навлязла в нов стадий. Жителите на Газа описаха масираната нощна бомбардировка от морето и въздуха като най-интензивната от три седмици насам.

„ Войната в Газа ще бъде дълга “, предизвести израелският министър председател Бенямин Нетаняху в събота, като означи, че задачата на този стадий е да се унищожи Хамас и да се върнат заложниците, държани от екстремистката формация.

Израелските сухопътни сили са в Газа, откакто са влезнали в анклава през нощта, съгласно израелските отбранителни сили. Сухопътна атака се чака от офанзивите на Хамас в Израел на 7 октомври, само че не наподобява, че към момента е в ход огромна интервенция, ориентирана към завладяване и задържане на обилни количества от територията.

Жителите на Газа споделят, че са претърпели най-тежките въздушни удари от спора до момента, като са се укривали от бомбардировките в лечебни заведения. Затъмнение на връзките прекъсна службите за незабавна помощ и прекъсна контакта сред членовете на фамилията.

Семействата на над 200-те заложници в Газа се опасяват от ден на ден за изчезналите си близки, до момента в който Израел ускорява интервенциите си в анклава, написа CNN.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР