Израел като водеща държава в областта на високите технологии би

...
Израел като водеща държава в областта на високите технологии би
Коментари Харесай

​Румен Радев: Израел би имала интерес да инвестира във високите технологии​

Израел като водеща страна в региона на високите технологии би имала интерес да влага в капацитета на България в тези области, съобщи президентът Румен Радев през днешния ден на среща с израелския си сътрудник Реувен Ривлин в Президентския замък в Ерусалим.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Радев добави, че страната ни се трансформира от ден на ден в център за осведомителни и информационни технологии, научни проучвания в Югоизточна Европа. Приятелството сред нашите нации бе потвърдено по най-категоричен метод в тежките години на Втората международна война, съобщи още българският президент. Той уточни, че е горделив, че българите са направили невижданият акт на избавяне на своите евреи и не са позволили нито един от тях да замине в лагерите на гибелта. По този метод ние записахме една от най-светлите страници освен в нашата, само че и в европейската история, означи Румен Радев.



Държавният глава означи, че с помощта на поредните старания на няколко генерации през днешния ден Държавата Израел има ефикасни институции, народна власт и развито гражданско общество. Принос за тези триумфи имат иаанашите, българските евреи, които избраха Израел за своя татковина и резервираха вечно жива връзката сред нашите два народа, уточни Радев.

По думите му през днешния ден Държавата Израел съставлява напредничав модел за публично развиване, чийто триумф се крие в публичната ангажираност на жителите, качество на образованието, почтено възнаграждение, вложенията в стопанска система и браншове, където науката е поръчител за висока добавена стойност. Затова България е отворена да продължава нашето съдействие, капиталовия продан, научния, икономическия,търговския продан, означи българският президент.



Искам да Ви уверя, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължава да поставя старания за възобновяване на договарянията в границите на Близкоизточния кротичък развой за намиране на трайни и ефикасни решения, водещи до мир и непоклатимост в района. Вярвам, че ще продължим дружно да стоим твърдо против тероризма и ще работим за повишение на стабилността в района и в света, съобщи още Румен Радев.

Израелският президент Реувен Ривлин уточни, че едно от огромните провокации, пред които сме изправени, е битката против омразата и повишаването на екстремизма. Той означи и отговорността да се предадат на младите генерации полезностите за приемливост и народна власт. Ривлин акцентира, че еврейският народ в никакъв случай няма да не помни смелия акт на българския народ - спасяването на българските евреи. Израелският президент означи, че пред двете ни страни има доста благоприятни условия в региона на търговията, високите технологии и туризма.



Днес е първият ден от формалното посещаване на Румен Радев в Израел, където той е по покана на израелския си сътрудник. Визитата на българския държавен глава е в подтекста на 75-ата годишнина от спасението на българските евреи и 70-ата годишнина от основаването на Държавата Израел. Посещението на Румен Радев е в продължение на политическия разговор на най-високо ниво сред двете страни. Сред тематиките на срещите на българския държавен глава ще са опциите за задълбочаване на съдействието във всички области от съвместен интерес, включително в областта на сигурността, битката с тероризма, стопанската система и вложенията.

По-късно през днешния ден Румен Радев ще се срещне и с представители на организациите на българските евреи в Държавата Израел.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР