Израел извика испанския посланик, за да изрази протест пред него,

...
Израел извика испанския посланик, за да изрази протест пред него,
Коментари Харесай

Израел привика испанския посланик заради коментари на Санчес за войната в Газа

Израел извика испанския дипломат, с цел да изрази митинг пред него, откакто испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че се съмнява, че Израел съблюдава интернационалното филантропично право в линията Газа, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че е наредил на министъра на външните работи да извика испанския дипломат, с цел да му бъде насочен демарш " след срамното изказване на испанския министър председател в деня, в който терористите от " Хамас " убиват израелци в нашата столица Йерусалим ".

Двама бойци от " Хамас " убиха трима души на автобусна спирка в Йерусалим по време на утринния час пик, напомня Ройтерс.

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи по-рано, че като бъде взет поради броят на цивилните жертви в линията Газа, се съмнява, че Израел съблюдава интернационалното филантропично право, съобщи Ройтерс.

" Кадрите, които виждаме, и растящият брой на починалите деца ме карат съществено да се колебая, че (Израел) съблюдава интернационалното филантропично право ", сподели Санчес в изявление за испанската държавна телевизия.

" Безразборното ликвидиране на почтени цивилни, в това число на хиляди момчета и девойки, е изцяло недопустимо ", посочи испанският министър председател.

Миналата седмица Санчес и белгийският министър председател Александер де Кро направиха сходни изказвания на контролно-пропускателния пункт " Рафах " на границата на Египет с линията Газа. Изказванията на двамата водачи разгневиха Израел, чийто външен министър Ели Коен съобщи, че с думите си Санчес и Де Кро са поощрили тероризма, отбелязва Ройтерс. Коен сподели още, че е извикал посланиците на двете страни.

Въпреки дипломатическите различия Санчес, който упорства за провеждането на мирна конференция за Близкия изток, посочи, че няма проблем в връзките сред Израел и Испания и че " страните другари би трябвало да си споделят някои неща едни на други ".

Испанският министър председател упорства европейските страни да обсъдят признаването на палестинска страна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР