Израел извърши въздушни удари и наземни операции във вторник в

...
Израел извърши въздушни удари и наземни операции във вторник в
Коментари Харесай

Израелските въздушни удари са насочени към Хамас в бежанския лагер Джабалия; Представители на Газа твърдят, че са убити цивилни

Израел извърши въздушни удари и наземни интервенции във вторник в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа, ориентирани към това, което той назова " терористична цитадела " на Хамас. Палестински чиновници споделиха, че цивилни са били убити при ударите, които изравниха няколко жилищни здания в гъсто застроената зона в покрайнините на град Газа.

Директорът на индонезийската болница в Газа сподели пред Ал Джазира, че минимум 50 души са били убити и 150 ранени при бомбардировката, заяви организация Ройтерс. Числата не могат да бъдат без значение доказани.

Управляваното от Хамас вътрешно министерство сподели, че жилищни блокове са били унищожени и има огромен брой жертви, само че не даде незабавно детайлности, съобщи Асошиейтед прес. сподели на CNN, че терористите от Хамас " се крият, както вършат, зад цивилни ".

Израелската войска сподели, че Хамас е построила терористична инфраструктура под резиденции и твърди, че интервенцията е умъртвила водач на Хамас, взел участие в смъртоносната офанзива на 7 октомври в Южен Израел. По време на тази изненадваща офанзива бойци на Хамас проникнаха в израелските общности, избиха фамилии в домовете им и младежи на музикален фестивал, убиха 1400 души, споделя Израел, и взеха към 230 заложници.

Оттогава Хамас Министерството на здравеопазването в Газа споделя, че три седмици израелски удари са умъртвили над 8500 души, в това число 3500 деца. Приблизително 1 милион души са били разселени от северната половина на Газа, съгласно Организация на обединените нации. Призивите за прекъсване на израелските бомбардировки над Газа не престават да нарастват, защото военните интервенции се ускориха през последните дни.

IDF сподели в изказване, че почти 50 терористи са били убити при интервенцията в Джабалия и че тя е унищожила входовете на подземни тунели, които се употребяват от Хамас за предпазване на оръжия, обмисляне и осъществяване на офанзиви.

IDF сподели след ударите, " подземна военна инфраструктура на Хамас се срути под тези здания. "

Израелската войска също сподели Ебрахим Биари, който разпознава като пълководец на Хамас централния батальон Джабалия, беше погубен при последните удари - един от минимум 55-те водачи на Хамас, които Израел твърди, че е умъртвил във войната до момента.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР