Израел изтегли силите си от болницата ал-Шифа в Газа след

...
Израел изтегли силите си от болницата ал-Шифа в Газа след
Коментари Харесай

„Тук няма живот“: Израелската армия се изтегля от болницата ал-Шифа в Газа

Израел изтегли силите си от болничното заведение ал-Шифа в Газа след двуседмична интервенция, оставяйки след себе си подиуми на опустошаване.

Израелските военни потвърдиха неочакваното отдръпване в понеделник, като споделиха, че са завършили оперативната активност в региона на болничното заведение и потвърждавайки, че са умъртвили и завладели голям брой бойци на Хамас. Свидетели оповестяват за вълна от гибел и опустошения в медицинския комплекс, където са се укривали огромен брой разселени палестинци.

„ Войските приключиха прецизна оперативна активност в региона на болница Шифа и напуснаха региона “, споделиха израелските военни.

Армията стартира нахлуване против най-голямата болница в Газа, в северния град Газа, на 18 март. Тя твърди, че е ориентирана против бойци на Хамас, които употребяват комплекса като база.

Израелските сили отправяха сходни изказвания по време на войната, избухнала през октомври, когато обсадиха няколко лечебни заведения в Газа. Хамас отхвърли да оперира от ал-Шифа или други здравни заведения.

Ал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР