Израел иска да помогне за преодоляване на енергийния дефицит на

...
Израел иска да помогне за преодоляване на енергийния дефицит на
Коментари Харесай

Израел иска да изнася газ за Европа

Израел желае да помогне за превъзмогване на енергийния недостиг на Европа, написа Ханделсблат. Пробив в енергийната политика сред Израел и Ливан: И двете страни уредиха своя десетилетен спор за две газови залежи край израелско-ливанското крайбрежие, написа още Ханделсблат и прецизира, че това е от огромно значение във връзка с енергийната и районната политика. Споразумението сред двете страни е несъмнено като историческо. И Ливан може да се надява на сдържаност в хроничната си финансова рецесия, което може да понижи зависимостта от Техеран.

 

„ Газът, който Израел към този момент създава от своите две залежи Тамар и Левиатан, може в средносрочен проект да размени 10 до 15 % от газа, който Европейски Съюз внасяше от Русия “, пресмята израелският съветник по природния газ Джина Коен. В момента Израел доставя на Египет шест до седем милиарда кубически метра газ годишно. Част от него се втечнява в египетските фабрики за полутечен природен газ и по-късно се препродава на интернационалните пазари. Увеличаването на това произвеждане би изисквало в допълнение разширение на инфраструктурата, разяснява изданието.

Яир Лапид, министър-председател на Израел, съобщи, че месеци договаряния с посредничеството на Съединени американски щати са довели до „ историческо съглашение “ сред двете народи, които механически са във война от основаването на Израел през 1948 година Споразумението ще „ укрепи сигурността на Израел, инжектира милиарди в стопанската система на Израел и подсигурява стабилността на нашата северна граница “, добави той, представен от „ Гардиан “. В изказване от канцеларията на ливанския президент Мишел Аун се споделя, че последната версия на предлагането „ задоволява Ливан, дава отговор на неговите условия и резервира правата му върху неговите естествени запаси “, добавяйки, че ще бъдат извършени още съвещания преди публично известие.

 

Ливан се нуждае от икономическа вероятност. Страната се намира в икономическа рецесия, валутата на страната загуби 90 на 100 от цената си. Затова ливанците разпореждат доста на производството на газ, пишат немските издания.

 

     Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР