Израел иска да купи още 36 милиона дози ваксини срещу

...
Израел иска да купи още 36 милиона дози ваксини срещу
Коментари Харесай

Израел търси още 36 млн. дози ваксини

Израел желае да купи още 36 милиона дози ваксини против COVID-19 , три пъти колкото към този момент закупения брой, ако по-късно през годината се наложи наново ваксини ране, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху , съобщи БГНЕС.

Нетаняху направи имунизационната стратегия на Израел най-бързата в света и посочи персоналната си роля за обезпечаването на задоволително дози, един от най-важните причини в акцията му за изборите на 23 март.

Учени не изключиха опцията за справяне с разновидностите на ковид да е нужно постоянно реимунизиране. В подтекста на идните избори Нетаняху показа в Туитър изявление на водещ представител на неговата партия “Ликуд ” хората да се извърнат към “доказаното водачество ” на министър-председателя, с цел да бъдат обезпечени “милиони ” нови дози за в бъдеще.

“Работим по обезпечаването на още 36 милиона спомагателни ваксини за жителите на Израел ”, съобщи Нетаняху. “Никой не знае какъв брой трае (имунитетът) от тези ваксини , с които разполагаме. Трябва да сме подготвени за най-лошия сюжет. А той е да се постанова да ваксини раме хората на половин година ”. Това би означавало цели 36 млн. дози през идната една година, в случай че се наложи на всички 9 млн. израелци да бъдат поставяни по две дози на всеки шест месеца, сподели той.

Дотук над половината израелско население е получило първа доза от имунизацията на “Пфайзер ”/ ”Бионтех ”, а на към 3,4 млн. е сложена и втората.

Същевременно израелските жители, които се прибират от чужбина, получиха опция да си спестят карантината в хотел: те могат да носят гривна за следене, която ще известява управляващите, в случай че не съблюдават наложителния интервал на изолираност.

Пилотният план стартира със 100 такива гривни, които бяха налични на летище “Бен Гурион ”.

Израел ското министерство на опазването на здравето от своя страна заяви, че ще стартира да ваксини ра и хората, които са преболедували COVID-19 най-рано след три месеца.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР