Израел иска 1,1 млн. души да се евакуират от Газа

...
Израел иска 1,1 млн. души да се евакуират от Газа
Коментари Харесай

Израел иска 1,1 млн. души да се евакуират от Газа за 24 часа

Израел желае 1,1 млн. души да се изтеглят от Газа за 24 часа. Това оповестиха ръководителите на екипите на Организация на обединените нации в Газа. Те са били осведомени от техните офицери за връзка в израелската войска.

Цялото население на север от Вади Газа би трябвало да се изтегля в южната част на Газа в границите на 24 часа, съгласно Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.

Израел е предал известието на екипа на Организация на обединените нации в Газа малко преди среднощ локално време в четвъртък, заяви Организация на обединените нации.

„ Това възлиза на почти 1,1 милиона души. Същата заповед се ползва за целия личен състав на Организация на обединените нации и тези, приютени в уреди на Организация на обединените нации – в това число учебни заведения, здравни центрове и клиники “, се споделя в изказването на Организация на обединените нации. „ Организацията на обединените народи счита, че е невероятно такова придвижване да се реализира без опустошителни филантропични последствия. “

По всичко проличава, че Израел желае да стартира военна интервенция в региона. ОНН обаче приканват страната да даде крачка обратно.

„ Обединените народи настоятелно приканва всяка сходна заповед, в случай че бъде доказана, да бъде анулирана, като се заобикаля това, което може да трансформира това, което към този момент е покруса, в бедствена обстановка. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР