Израел и Косово завършиха наравно 1:1 в първи мач за

...
Израел и Косово завършиха наравно 1:1 в първи мач за
Коментари Харесай

Израел и Косово не успяха да се победят в Тел Авив, защитник на Лудогорец влезе в края

Израел и Косово приключиха наедно 1:1 в първи мач за двата отбора от квалификационна група I за Евро 2024, който се игра в Тел Авив. Отборите си размениха по едно попадение във всяко полувреме, откакто косоварите излязоха напред в резултата след автогол на Елиазер Даса (36’), а Дор Перец изравни в 56-ата минута. За домакините в последните минути на дуела се появи и бранителят на Лудогореоц Дани Групер.

Домакините от израел започнаха по-добре дуела и в първия четвърт час затвориха играта пред наказателното поле на някогашната югославска република. Постепенно играчите на Ален Жирес набраха самочувствие и започнаха по-често да изнасят борбата към центъра на терена.

Косово съумя да открие резултата десетина минути преди края на първата част, когато неточност в средата на терена на играчите на Израел позволи гостите да напреднат, Милот Рашица влезе в наказателното поле, а там капитанът на домакините Елиазер Даса опита да пресече подаването, само че вместо това прати топката в личната си мрежа.

Футболистите на Алон Хазан имаха страхотна опция да изравнят резултата единствено няколко минути, откакто се оказаха обратно, когато положително разиграване в последна сметка изведе Манор Соломон в отлична позиция очи в очи с Ариянет Мурич, само че в опит да откри близкия ъгъл, той не уцели рамката на вратата. Минута или две израелските играчи съумяха да основат блъсканица в наказателното поле след намера на Мурич, само че топката бе изчистена на към два метра пред голлинията.

Футболистите на Косово удвоиха своята преднина при започване на втората част, когато Милот Рашица се измъкна зад тила на още веднъж неприятно ориентиралия се Даса и означи. След интервенция на ВАР попадението бе анулирано, защото на повторенията стана ясно, че играчът на Галатасарай си е повел топката с ръка. Малко по-късно и Един Жигрова реализира добър пробив, с цел да подаде още веднъж към Рашица, само че ударът му бе избавен.

Израел изравни резултата 10 минути след началото на втората част, когато двойно подаване сред Оскар Глох и Манор Соломон остави последният в преференциална позиция, а той от своя страна откри Дор Перец, който с десния крайник направи 1:1. Интересна обстановка се получи пред вратата на Косово в 73-ата минута, когато едно връщане от центъра на терена бе хванато от вратаря на гостите, което пък докара до заобиколен свободен удар в наказателното поле. Манор Соломон стреля, само че Милот Рашица с тяло изпрати топката в корнер. В последните минути на дуела двата отбора си размениха още няколко удара, само че до ново попадение по този начин и не се стигна. Гостите от Косово бяха напълно близо въпреки всичко да сграбчен всичко в тази среща надълбоко в добавеното време, когато едно центриране бе подценено от домакините и стигна до Милот Рашица, а той единствено от няколко метра пред голлинията прати кълбото високо над горната греда.

По същото време в същата група любимецът Швейцария разруши Беларус и оглави класирането.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР