Израел и Хизбула заплашиха да увеличат презграничните си атаки въпреки

...
Израел и Хизбула заплашиха да увеличат презграничните си атаки въпреки
Коментари Харесай

Израел и Хизбула плашат с още атаки

Израел и " Хизбула " заплашиха да усилят презграничните си офанзиви макар интернационалните апели към понижаване на напреженеито.

Израелската войска заяви, че към 150 ракети, ракети и други снаряди са били изстреляни по територията на еврейската страна през миналия ден, най-вече от Ливан. Израелският президент Ицхак Херцог отхвърли връзка сред Израел и гърмежите на пейджъри в Ливан.

Училищата в северните елементи на Израел ще останат затворени и през днешния ден. Болниците получиха инструкции да се приготвят като за война. Лечебните заведения продължат активността си в пространства с спомагателна отбрана против ракетен обстрел. Ограничени бяха и скупчванията на хора в доста северни региони на страната.

" Хизбула " разгласи " нова фаза " в конфликта с Израел
Подкрепяната от Иран ливанска шиитска формация " Хизбула " разгласи, че е изстреляла дронове с ескплозиви по две военни позиции в Северен Израел, както и десетки ракети против армейски фабрики и военно-въздушна база в региона.

Израел заяви за развалени жилищни здания в северния град Хайфа, като при избухналите пожари има потърпевши цивилни. В отговор израелската войска нанесе въздушни удари по цели в Южен Ливан. Унищожени са хиляди ракетни установки на " Хизбула ". Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел е блъснал шиитската формация по метод, по който не е можела да си показа.

Израелският президент Ицхак Херцог разгласи нощес, че " отхвърля без да се замисля каквато и да било връзка " с интервенцията против " Хизбула " във вторник, както и че страната му има " присъщо право " да се пази. По думите му, в последно време групировката " Хизбула " има прекалено много врагове.

На този декор в Бейрут се състоя погребението на високопоставения пълководец на " Хизбула " Ибрахим Акил, погубен в петък при израелски удар. По-рано групировката се зарече да отмъсти на Израел след детонациите на пейджъри и радиостанции предходната седмица, които лишиха живота на най-малко 37 души и раниха към 3000.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР