Израел и Хамас се договориха за удължаване на примирието с

...
Израел и Хамас се договориха за удължаване на примирието с
Коментари Харесай

Израел и Хамас се договориха за удължаване на примирието

Израел и Хамас се договориха за удължение на примирието с най-малко един ден. Това стана минути преди актуалното съглашение да изтече в 7 ч. Очаква се и през днешния ден да бъдат освободени заложници.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен дойде в Тел Авив, с цел да разисква вероятно удължение на договорката за освобождение на заложниците и прекъсване на огъня.

Още 14 заложници бяха освободени нощес - 10 израелски жители и 4-ма тайландци. Сред пуснатите пленници са и двама души с съветско поданство.

В подмяна бяха освободени 30 палестински пандизчии. Увеличава се интернационалния напън върху Израел и " Хамас " да удължат примирието и знак за ускорение на договарянията е идването на държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкън в Тел Авив.

Все още няма удостоверение на изказванието на военното крило на Хамас, че най-малкият пленник Кфир Бибас, братчето му - 4-годишния Ариел и майка им са убити при израелски бомбардировки.

В Израел - благополучие за фамилиите, чиито близки се завърнаха. Сред тях е 54-годишната Мейрав Тал с български генезис.

Сред освободените е и 13-годишният Гали Таршански, баба му споделя пред медиите, че най-сетне към този момент може да диша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР