Израел и Хамас са близо до удължаване на примирието с

...
Израел и Хамас са близо до удължаване на примирието с
Коментари Харесай

Египет: Израел и Хамас са близо до удължаване на примирието с два дни

Израел и " Хамас " са покрай удължение на примирието с два дни. Това заяви Диаа Рашван, началник на египетската Държавна осведомителна работа, представен от Ройтерс. Журналистът акцентира приноса на египетските и катарските посредници.

Двудневното удължение би включвало освобождението на 20 израелски заложници и 60 палестински арестувани, добавя Ройтерс.

Очаква се 11 израелски заложници да бъдат пуснати през днешния ден - последния ден от контрактуваното четиридневно помирение сред Тел Авив и терористичната формация.

В понеделник представител на израелското държавно управление заяви, че общият брой на заложниците, които към момента се държат в Газа, е 184. Сред тях има 14 чужденци и 80 израелци с двойно поданство. От това излиза наяве, че " Хамас " евентуално може да си " завоюва " към две седмици и половина помирение, в случай че продължи да освобождава по към 10 пленници всекидневно.

Не е известно дали " Хамас " има надзор или знае местонахождението на всички заложници в Газа. Някои от цивилните могат да са държани от други терористични фракции, нахлули в Израел на 7 октомври.

Малко евентуално е и механизмът " по 10 освободени заложници дневно "  да бъде извършен по адрес на отвлечените израелски военни. " Гардиън " напомня, че през 2011 година Израел замени 1027 палестински пандизчии за един израелски боец - Гилад Шалит.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР