Израел е все по-близо до започване на сухопътна операция в

...
Израел е все по-близо до започване на сухопътна операция в
Коментари Харесай

Израел с предупреждение към Хизбула

Израел е все по-близо до започване на сухопътна интервенция в Ливан - това намекнаха няколко високопоставени израелски представители. От началото на войната с Хамас на 7-ми октомври Тел Авив води сражения и по северната си граница с основаната в Ливан шиитска формация Хизбула.

Тези фрагменти бяха публикувани от израелска войска. Твърди се, че на тях се виждат въздушни удари против позиции на подкрепяната от Иран шиитска формация Хизбула. Не се прецизира точното местоположение, нито датата на нападението. Вчера Хизбула за следващ път изстреля ракети против северния израелски град Кирят Шмона. От началото на войната с палестинската Хамас, Тел Авив води сражения и с Хизбула на север, като от 7 октомври са премахнати над 130 терористи на придвижването.

" Хизбула заплаща висока цена за опитите си да реализира терористични удари на наша територия и колкото по-дълго продължава да го прави, толкоз по-висока ще става цената. Целта ни е една - да подсигуряваме сигурността на жителите на северната част на Израел, а с цел да бъде допустимо това, би трябвало да държим Хузбула надалеч от границата си ", съобщи Даниел Хагари, представител на израелската войска.

През октомври от съображения за сигурност израелските управляващи изтеглиха десетки хиляди поданици на северен Израел към вътрешността на страната.

Лидерът на опозицията и член на военния кабинет на Нетаняху - Бени Ганц съобщи, че времето за дипломация по северната граница изтича и загатна, че не е изключено да има ожесточаване на боевете сред израелската войска и Хизбула. Началникът на защитата Херци Халеви заяви, че към този момент са направени проекти за засилени бойни дейности против шиитската формация.

Силите " Север " са сложени във висока степен на бойна подготвеност.

Западни водачи предизвестяват, че започването на сухопътна интервенция в Ливан, би довело до мощно дестабилизиране на района.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР