Израел е в състояние на висока степен на готовност, Израелските

...
Израел е в състояние на висока степен на готовност, Израелските
Коментари Харесай

Израел: Дали сме готови за по-широка ескалация ли - да

Израел е в положение на висока степен на подготвеност,

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха през днешния ден, че страната е във висока степен на подготвеност за по-широк спор, откакто обявиха, че са ликвидирали в Бейрут водача на ливанското шиитско придвижване „ Хизбула “ Хасан Насралла, само че и че в същото време се надяват гибелта му да накара групировката да промени политиката си, съобщи Ройтерс.

„ Надяваме се, че това ще промени дейностите на Хизбула, съобщи на конференция представителят на ЦАХАЛ подполковник Надав Шошани, откакто въоръжените сили на страната оповестиха, че са ликвидирали Насрала.

Според него въпреки всичко ще отнеме време, с цел да се понижат качествата на подкрепяната от Иран Хизбула.

" Хизбула година извършваше набези против нас. Спокойно може да се допусна, че ще продължи да прави офанзиви против нас или че ще се опита “, съобщи представителят на ЦАХАЛ.

Шошани съобщи, че няма нови указания за израелските цивилни, поради това, че все още по-голямата част от страната е сложена във висока степен на подготвеност.

" Хизбула ескалираше ситуацията цяла година. Очевидно е, че Иран стои зад това. Подкрепя Хамас, поддържа Хизбула и други проксита. Те даже ни нападнаха непосредствено през април “, добави той.

„ Дали сме подготвени за по-широка ескалация ли? Да. Цяла година сме в необятна ескалация, на война на няколко фронта. Силите ни са във висока степен на подготвеност, разузнаването ни работи и следи за сходни закани “, заключи подполковник Шошани.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР