Израел е в контакт с поне десет страни за преместването

...
Израел е в контакт с поне десет страни за преместването
Коментари Харесай

Израел е в контакт с поне десет страни за преместването на посолствата им в Ерусалим

Израел е в контакт с най-малко 10 страни за преместването на посолствата им в Ерусалим по образеца на Съединени американски щати, съобщи израелският заместник-външен министър Ципи Хотовели, представена от Франс прес. Във връзка сме с минимум 10 страни, някои от които – в Европа, сподели Хотовели. Тя направи това изявление ден откакто Гватемала стана втората страна след Съединени американски щати, която разгласи, че ще реалокира задачата си.

Общественото радио на Израел цитира дипломатически източници, съгласно които Румъния, Хондурас, Филипините и Южен Судан са измежду страните, които биха могли да подхващат сходни дейности. На среща на парламентарната група на партията „Ликуд“ Израелският министър председател Бенямин Нетаняху благодари на гватемалския президент Джими Моралес за решението му да реалокира посолството на южноамериканската страна в Ерусалим, осведоми БНР.

Израелският дипломат в Гватемала Мати Коен сподели, че не е избрана дата за пренасяне на посолството, само че че това ще стане, откакто Съединени американски щати реалокират своето посолство в Ерусалим. Палестинската самостоятелна власт разкритикува остро решението на гватемалския президент и го окачестви като противозаконен и неприличен акт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР