Израел е уведомил Белия дом, че иска да насрочи нова

...
Израел е уведомил Белия дом, че иска да насрочи нова
Коментари Харесай

Израел иска нова среща на високо равнище

Израел е уведомил Белия дом, че желае да насрочи нова дата за срещата на високо ниво, на която да бъдат разисквани проектите за военна интервенция в Рафа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху анулира плануваното посещаване на израелска делегация във Вашингтон, откакто Съединени американски щати разрешиха утвърждението на резолюция на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Газа. Това провокира напрежение сред съдружниците и сътвори нова спънка пред напъните да бъде избегнато задълбочаване на филантропичната рецесия в палестинския анклав. Вашингтон удостовери уговорката си да работи и за освобождението на заложниците на Хамас. Израелски източник, поискал анонимност, съобщи, че Нетаняху ще изпрати делегация идната седмица.

" През последните дни имахме градивни диалози с израелския министър на защитата. Рафа беше една от тематиките. Кабинетът на израелския министър-председател се съгласи да пренасрочи срещата за Рафа. Работим за определянето на комфортна и за двете страни дата ", съобщи Карин Жан-Пиер, говорителка на Белия дом.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР