Израел е спрял почти всички телекомуникации за 2,3 милиона души

...
Израел е спрял почти всички телекомуникации за 2,3 милиона души
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Израел удря ивицата Газа, отхвърляйки призивите за прекратяване на огъня

Израел е спрял съвсем всички телекомуникации за 2,3 милиона души в линията Газа, до момента в който вкарва танкове в палестинския анклав и ускорява бомбардировките от въздуха, сушата и морето

От Асошиейтед прес, 28 октомври 2023 година, 2:44 ч. Доналд Тръмп атакува израелския министър председател Бенямин Нетаняху след офанзивата на Хамас и назова рисковата формация Хизбула „ доста интелигентен. ” Тръмп, любимецът, се назова „ най-хубавият другар, който Израел в миналото е имал “.

ЙЕРУСАЛИМ — Висшият водач на Хамас в Газа Йехие Синвар сподели, че палестинските въоръжени групировки са подготвени да освободят израелски заложници в подмяна на палестински пандизчии в израелските затвори.

„ Готови сме неотложно да имаме договорка за замяна, която включва освобождение на всички пандизчии в пандизите на ционисткия окупационен зложелател в подмяна на освобождението на всички пандизчии, държани от съпротивата, “ сподели той в коментар, оповестен в събота вечерта в медийни групи на Хамас.

Израелският боен представител, контраадмирал Даниел Хагари, отхвърли предлагането като „ психически гнет “ и сподели Израел работи по голям брой канали за освобождение на заложниците.

ЕРУСАЛИМ — Израелската войска заяви в събота, че нейните бойни самолети са блъснали 150 подземни цели на Хамас в Северна Газа, в това число тунели, бойни пространства и друга инфраструктура. Но се счита, че обширният лабиринт от тунели, издигнати от Хамас, се простира на стотици благи (километри), криейки бойци, боеприпас от ракети и в този момент повече от 200 израелски заложници.

Разчистването и сриването на тези тунели е от решаващо значение за разрушаването на Хамас. Но израелската войска може да бъде в съществено неизгодно състояние подземен. Експерти по градска война споделят, че екстремистите могат да се крият на милиони места, избирайки по кое време и къде да устроят засада на враговете си.

Бившият израелски боец Ариел Бърнщайн разказа градски борби в северната част Газа като комбинация от засади, клопки, скривалища и снайперисти в тунели, толкоз дезориентиращи, че като че ли се бори с призраци.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху споделя, че войната против Хамас ще бъде „ дълъг и сложен “, наричайки го борба на положителното против злото и битка за съществуването на Израел.

Нетаняху сподели на нацията в телевизионни вести конференция в събота вечер, че Израел е разкрил „ нова фаза “ във войната – посредством изпращане на сухопътни сили в Газа и разширение на офанзиви от земята, въздуха и морето. Той сподели, че тези действия единствено ще се усилят, защото Израел се приготвя за обширна сухопътна инвазия.

Целта, сподели той, е цялостното заличаване на Хамас.

„ Винаги сме казвали „ Никога още веднъж “, сподели той. „ „ Никога повече “ е в този момент. “

Палестинска въоръжена формация в Газа сподели, че е изстреляла бараж от ракети в събота вечерта по Тел Авив и по Ашкелон и Ашдод в южната част Израел. Ракетите от бригадите Ал-Кудс, военната част на Палестинския ислямски джихад, бяха последните от поредност ракетни офанзиви против Израел в събота.

Израелските сили продължи безмилостната бомбардировка. Един израелски въздушен удар късно следобяд в събота повреди индонезийската болница в Бейт Лахия, съгласно журналиста на свободна процедура Анас ал-Шариф, един от дребното публицисти в Газа, които могат да се свържат с външния свят. Той показа изображения на разваления покрив на болничното заведение.

Израелските удари прекъснаха телекомуникациите и достъпа до интернет за 2,3 милиона души в Газа, прекъсвайки колите за спешна помощ и групите за помощ и позволявайки на Израел да контролирайте описа в новия стадий на борбата.

По-рано в събота израелски видеоклипове демонстрираха колони от бронирани транспортни средства, движещи се постепенно в Газа, първото образно удостоверение за сухопътни войски.

ПАРИЖ — Полицията обкръжи стотици хора, които се опълчиха на възбраната за пропалестинска проява в събота в центъра на Париж. Полицаите се пробваха да овладеят митинга, само че използваха сълзотворен газ, когато напрежението набъбна, защото отцепническа група се опита да марширува.

Протестният колектив, прочут като Urgence Palestine, прикани за прекъсване -пожар във все по-интензивната война сред Израел и Хамас. Други пропалестински демонстрации се организираха в Марсилия и Страсбург на изток.

Демонстрации се организираха и в събота в Турция, Лондон, Индонезия, Пакистан, Италия, Норвегия, Швейцария и Ню Йорк, където протестиращите минаха през Бруклинския мост ден откакто извършиха Grand Central Station, доста от тях носеха черни тениски с надписи „ Евреите споделят преустановяване на огъня в този момент “ и „ Не от наше име “.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели на протест от стотици хиляди, че западните народи са виновни и че „ Израел, ние ще те обявим за боен нарушител пред света. "

ЙЕРУСАЛИМ — Докато израелските въздушни удари и засилена наземна офанзива връхлетяха северна Газа в събота, представител на фамилиите на заложниците, държани от Хамас, сподели на премиера Бенджамин Нетаняху те поддържат замяна на пандизчии.

„ Що се отнася до фамилиите, договорка за връщане на членовете на нашите фамилии неотложно в границите на „ всичко за всички " е осъществимо и ще има необятна национална поддръжка за това ", сподели МеИрав Гонен, представител. Нейната щерка РоМи е един от заложниците.

Правителството на Израел към момента не е коментирало предлагането на Хамас да освободи всички заложници в подмяна на това Израел да освободи всички палестинци, държани в израелски затвори. Не е ясно дали министър председателят Бенямин Нетаняху е разискал опцията за замяна на пандизчии по време на срещата със фамилиите им или дали е показал някакъв боен или дипломатически проект за реализиране на освобождението на заложниците.

Израелската войска съобщи, че ще може да продължи опустошителната си акция в Газа, до момента в който избавя заложниците, и отхвърли опцията за препоръчано от Хамас съглашение за преустановяване на огъня в подмяна на тяхното освобождение. Говорителят контраадмирал Даниел Хагари сподели в събота, че като е предложил преустановяване на огъня, Хамас е взел участие в „ цинична употреба “ на паниките на техните фамилии.

ТЕЛ АВИВ, Израел -- Кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че той е споделил на представители на фамилиите на заложниците, че Израел ще изчерпи всяка опция да ги върне вкъщи.

Израелската войска споделя, че бойци на Хамас са отвлекли повече от 200 души на 7 октомври и са ги отвели в мрежа от тунели в гъсто обитаемата линия Газа. В нощта от петък против събота израелски военни самолети бомбардираха тунели и подземни бункери на Хамас с десетки удари, засилвайки паниките на родственици на заложници за ориста на техните близки.

Нетаняху и брачната половинка му Сара споделиха на фамилиите в Тел Авив, че освобождението на отвлечените е една от задачите на войната и че колкото по-голям е натискът, толкоз по-големи са възможностите да ги върнат вкъщи.

Стотици членове на фамилиите демонстрираха в Тел Авив по-рано в събота, изразявайки опасения, че военните водачи се държат жестоко с живота на заложниците. „ Семействата се усещат по този начин, като че ли са изоставени и никой не се интересува в действителност от тях “, сподели Мики Хаймовиц, някогашен народен представител.

КАИРО — Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш повтори апела си за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа, абсолютно освобождение на заложници и доставка на филантропична помощ за 2,3 милиона души в линията.

„ Тази обстановка би трябвало да бъде обърната “, сподели той в събота в изказване след срещата си в Доха с министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман бин Джасим Ал-Тани. „ Това е моментът на истината. Всеки би трябвало да поеме своите отговорности. Историята ще съди всички ни. “

Той предизвести, че продължаващата ескалация, в това число безмилостните израелски бомбардировки и спиране на връзките, ще има опустошителни въздействия и ще подкопае „ посочените филантропични цели. ”

КАИРО — Министерството на външните работи на Оман споделя, че обсадата и бомбардирането на Газа от Израел съставляват военни закононарушения и закононарушения против човечеството.

Оманското министерство сподели в изказване, че широкомащабна израелска сухопътна инвазия в Газа би имала " съществени пагубни последствия за района и света, както и вероятностите за реализиране на мир и непоклатимост. " < /p>

Оман има дълга история като основен медиатор сред Иран и Запада, когато районното напрежение пламва.

Министерството прикани интернационалната общественост неотложно да се намеси, с цел да спре войната сред Израел и Хамас и да форсира доставките на филантропична помощ за Газа.

БЕЙРУТ — Високопоставен представител на Хамас сподели в събота, че посредством прекъсването на множеството връзки Израел цели да попречи на „ истината “ за протичащото се в линията Газа да доближи до света.

Говорейки пред кореспонденти в Бейрут, Гази Хамад сподели, че Израел е направил „ неоснователни изказвания и неистини “ за бойците на Хамас, които се крият в тунели под болничното заведение Ал Шифа в Газа, „ с цел да оправдае насочването към болничното заведение. ”

Той сподели, че Израел е принудил палестинците на юг с проекти да се опита да ги накара да се реалокират в Египет.

„ Ние изрично отхвърляме това и споделяме, че нашите палестинци ще останат в земята си ", сподели Хамад.

Но той прикани интернационалната общественост да разреши на филантропичната помощ да доближи до Газа от Египет, по-специално здравно съоръжение и гориво.

Междувременно военният клон на Хамас, бригадите Касам, сподели в събота следобяд, че е стрелял бараж от ракети против Димона, южен израелски град на ръба на пустинята Негев.

ЕРУСАЛИМ — Израелската войска споделя, че нанася удари по военната инфраструктура на Хизбула в Ливан след „ Бяха разпознати няколко изстрелвания на противотанкови ракети и минохвъргачки от ливанска територия към Израел “, в това число израелски военни постове по израелско-ливанската граница.

Ливанската държавна осведомителна организация заяви, че снаряд, изстрелян от израелски войски, е блъснал стената, обграждаща щаба на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в ливанския крайбрежен град Накура.

Андреа Тененти, представител на мироопазващите сили на Организация на обединените нации, известни като UNIFIL, удостовери, че снарядът е предизвикал единствено някои вреди и няма пострадвания.

Има опасения, че войната Израел-Хамас може да се разшири в Ливан и Северен Израел, в случай че Хизбула реши да се причисли към спора.

БЕЙРУТ — Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа сподели, че 377 души са били убити, откогато Израел разшири огромната си наземна атака в петък вечерта.

Говорителят на министерството Ашраф ал-Кедра сподели пред кореспонденти в събота, че Израел е „ изцяло парализирал “ здравната мрежа в Газа, като е спрял интернет и клетъчни услуги.

„ Израел трансформира Газа в части огън ", сподели ал-Кедра, добавяйки, че бомбардировката е най-интензивната от смъртоносното навлизане на Хамас в Южен Израел преди три седмици.

Ал Кедра сподели, че 377 души, убити през последния ден, покачват общия брой на смъртните случаи в Газа до 7703 души, в това число 3195 деца и 1863 дами.

Той прикани хората в Газа да дарят кръв, изиска доставка на всички кръвни групи от Международния комитет на Червения кръст и настоя за отварянето на граничния пункт Рафа с Египет, с цел да разреши влизането на медицински консумативи и гориво и евакуацията на тежко ранени хора.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР