Израел е провел тази нощ насочени операции в северната част

...
Израел е провел тази нощ насочени операции в северната част
Коментари Харесай

Насочени операции: Израел е навлязъл с танкове в северната част на Газа

Израел е провел тази нощ " ориентирани интервенции " в северната част на Ивицата Газа, в които са взели участие танкове, заяви израелската войска, представена от Франс прес и Ройтерс. Те са били в границите на подготовката за идващите стадии на боевете. Войниците са напуснали зоната след края на интервенциите. Това е било най-голямото сухопътно нахлуване в Газа от началото на ударите.

По-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в телевизионно послание, че се занимава с планирането на сухопътна интервенция в Газа. Той отхвърли да каже обаче по кое време тъкмо може да се случи това, на съобщи, че " това е единствено началото ". Решението по кое време израелските сили ще подхващат наземни бойни дейности ще бъде взето финално от военновременното държавно управление на Израел, което включва водача на една от центристките опозиционни партии и беше образувано изключително след офанзивите на Хамас.
Подложихме на масиран обстрел бойците и обектите на Хамас. Унищожихме хиляди терористи и това е единствено началото. Едновременно с това се готвим за наземна интервенция. Няма да встъпвам в детайлности по кое време, по какъв начин и с какви сили ще се случи това, нито какви фактори вземаме поради при планирането
Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел

Нетаняху изрази също скръбта си от клането на 7 октомври, осъществено от бойците на Хамас, като съобщи, че това е черен ден в историята на Израел. Той добави, че " този неуспех " ще бъде разследван и всеки ще би трябвало да понесе отговорност, в това число и самият той, откакто войната на Израел против ислямската формация завърши . Хиляди терористи към този момент са били убити след клането, осъществено от ислямисткото придвижване Хамас на 7 октомври и това е " единствено началото " , сподели още израелският министър председател.

Всички членове на Хамас са обречени - над земята, подземен, в Газа и отвън Газа. Израел води битка за своето битие, добави той.

Междувременно американският президент Джо Байдън отхвърли медийни изказвания, че е притиснал израелския министър председател Бенямин Нетаняху да задържи наземното навлизане в Газа, до момента в който Хамас към момента държи заложници.
Това е тяхно решение, само че аз не го изисквах. Това, което му показах, е, че в случай че е допустимо тези хора би трябвало да бъдат изведени безвредно. Това е, което той би трябвало да направи. Очевидно е, че те са в заплаха. Въпросът е дали има някакъв метод да ги измъкнем или не.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

10 американци остават в неопределеност след офанзивите на Хамас и се счита, че са измежду над 220-те заложниците. Две американски дами бяха освободени от екстремистите предходната седмица.
Байдън подсети, че районът би трябвало да се приготви за края на спора сред Израел и Хамас и за това какво следва. Той повтори позицията на Съединени американски щати за решение с две страни на палестинци и израелци, незабавно щом сегашният спор се успокои. Това значи съсредоточени старания с изключение на на Израел и палестинците, само че и на други страни като Йордания, Египет и Саудитска Арабия.

Байдън сподели също, че няма „ няма доверие “ в цифрите за цивилните жертви, показани от палестинците, съгласно които при обстрелите са починали над 6 500 палестинци, а близо 18 000 са ранените.

Израел продължава да извършва масирани бомбардировки на гъсто обитаемата линия Газа след нападението от 7 октомври на Хамас срещу израелски общности, при което бяха убити към 1400 души.
Войната, която продължава към този момент 19-и ден, е най-смъртоносната от петте войни в Газа и за двете страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР