Израел е против подписаното миналия месец споразумение между Либия и

...
Израел е против подписаното миналия месец споразумение между Либия и
Коментари Харесай

Израел е против турско-либийското споразумение за морските граници

Израел е срещу подписаното предишния месец съглашение сред Либия и Турция за делимитиране на морските граници в Източното Средиземноморие, само че съглашението е малко евентуално да докара до спор с Анкара, съобщи през днешния ден израелският външен министър, представен от Ройтерс.

Израелското държавно управление преди този момент не е коментирало обществено съглашението, въпреки че министър председателят Бенямин Нетаняху другата седмица отпътува за Гърция във връзка със взаимните проекти с Гърция и Кипър за създаване на подводен водопровод за транспорт на газ от Израел за Европа, предава Българска телеграфна агенция.

Никозия съобщи, че Нетаняху е споделил на кипърския президент в петък, че морското съглашение би трябвало да бъде жигосано като " нелегално ".

Помолен да удостовери кипърската версия, израелският външен министър Израел Кац съобщи: " Това е формалната позиция на Израел. Но това не значи, че ще пратим бойни кораби против Турция ".

В телевизионно изявление за израелския " Канал 13 " Кац добави, че въпреки и турският президент Тайип Ердоган да е съперник, той не счита, че както Израел, по този начин и натовска Турция се стремят към спор.

" Ние нямаме предпочитание и Турция няма предпочитание за борба с Израел ", сподели той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР