Израел е представил на САЩ миналата седмица списък с условията

...
Израел е представил на САЩ миналата седмица списък с условията
Коментари Харесай

„Аксиос“: Израел е представил на САЩ условията си за край на военния конфликт в Ливан

Израел е показал на Съединени американски щати предходната седмица лист с изискванията си за дипломатическо решение за завършек на военния спор в Ливан, съобщи Ройтерс, като се базира на информация от през вчерашния ден на американския новинарски уебсайт " Аксиос ".

Израел е изискал неговите Сили за защита (ЦАХАЛ) да получат позволение за " интензивно наличие ", с цел да подсигуряват, че ливанската шиитска формация " Хизбула " няма да се превъоръжи и да построи отначало военната си инфраструктура наоколо до границата с Израел.

Друго изискване е израелските военновъздушни сили да имат свободата да работят в ливанското въздушно пространство, продължава Ройтерс, като цитира " Аксиос ".

Американски представител е декларирал, че е малко евентуално Ливан и интернационалната общественост да одобряват изискванията на Израел, показва Ройтерс, като прецизира, че за момента Белият дом не е излязъл с формален коментар. Същото се отнася и за Държавния департамент на Съединени американски щати.

Специалният делегат на Белия дом Амос Хохщайн - консултант на американския президент Джо Байдън, е на посещаване в ливанската столица Бейрут през днешния ден в търсене на дипломатическо решение на спора, добавя Ройтерс.
Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР