Израел е полудял с Газа, която изтрива от лицето на

...
Израел е полудял с Газа, която изтрива от лицето на
Коментари Харесай

Двата финала на Израел. Нетаняху избра най-фееричния

Израел е полудял с Газа, която изтрива от лицето на земята, заплашва Ливан и бомбардира Сирия. Израелците въобще не се интересуват от дискредитирания си интернационален имидж. Това се случва, тъй като Нетаняху към този момент отписа Байдън и залага на идването на власт в Съединените щати на републиканци, които считат, че Израел има картбланш за всякакво закононарушение. Тел Авив не се свени, подготвяйки своя приказен край.

Хуманитарното помирение в Газа сред ЦАХАЛ и Хамас не продължи дълго. Там още веднъж се води война, упорита и кръвопролитна. Израелската войска, понасяйки мъчителни загуби (наскоро да вземем за пример умря синът на настоящ министър и подполковник, който медиите в началото нарекоха бригаден генерал), последователно изтласква палестинските бойци от градските региони и подземните тунели.

Хамас се отдръпва, само че устройва хитри засади и продава живота си скъпо. Те нямат други благоприятни условия за водене на война. Все някак си съумяват да правят и ракетни офанзиви против Израел. Те са малко потребни, само че вършат израелците доста нервни.

Ужасният яд към палестинците се излива по най-циничен метод от израелската войска, чиито публични загуби в Газа сега възлизат на 116 души, върху цивилното население на анклава, който се трансформира в необитаем.

Жилищни здания, лечебни заведения, учебни заведения, джамии, църкви - всичко е съборено безмилостно в чисто нацистки жанр. Повече от 18 000 души към този момент са починали в Газа, най-вече деца и дами - повече от 10 пъти повече от офанзивата на Хамас против израелските селища на палестинска земя (приблизително 1200 мъртви).

Още хиляди палестинци починаха извънредно под руините. 2,3 милиона поданици на Газа, доста от които са изгубили домовете си, страдат от дефицит на храна, вода и медикаменти заради солидни израелски въздушни, наземни и морски бомбардировки и цялостната обсада на територията.

Кръвожадният Беня

Бинямин Нетаняху е надъхан кръвожадно.

- сподели израелският министър председател на 13 декември, обръщайки се към военния личен състав по време на посещаване в база в южната част на страната.

В същото време Тел Авив заплашва Ливан и основаната там шиитска формация Хизбула, настоявайки да прочисти южната част на прилежащата страна. Групировката получи ултиматум да се отдръпна на 25-30 километра от границата надълбоко в Ливан, с цел да може Израел да сътвори „ зона за сигурност “ на тази територия. Ясно е, че Хизбула няма да направи това.

Тази група към този момент сподели сдържаност, като не стартира масирана офанзива против Израел от север, с цел да облекчи обстановката за Хамас. Отчасти тъй като Нетаняху заплаши в този случай да трансформира Ливан в руини, в това число столицата Бейрут. " Хизбула " не искаше да подставя ливанците, само че в този момент е принудена да одобри предизвикването.

Понесе ги: плюят на всички!

Защо Нетаняху е толкоз сърдит и праща даже Джо Байдън по дяволите? Президентът на Съединени американски щати, да вземем за пример, приканва Тел Авив да не убива на партиди палестински цивилни в Газа и да не се намесва в даването на филантропична помощ.

Той е срещу унищожаването на анклава и, сходно на Русия, се застъпва за „ решение на палестински проблем с две страни “. Съединените щати към този момент започнаха да постановат плахи наказания на еврейските селища в окупираните територии и отхвърлят да продават избрани типове оръжия на Израел.

Ала Нетаняху споделя в лицето на Байдън:

Това се отнася до съглашението от 1993 година, което основава палестинската власт в настоящия й тип. Няма " решение с две страни " Тел Авив към този момент също е изрично несъгласен. Това ясно съобщи израелскката посланичка във Англия Ципи Хотовели в изявление за Sky News:

Но за „ от реката до морето “ в действителност посланичката е права!

На какво разчита Нетаняху?

Най-добрият съветски американист Дмитрий Дробницки написа в своя канал в Telegram за новия политически курс на Израел:

На какво се надяват Нетаняху и други „ ястреби “ в Тел Авив? Определено: надяват се и залагат на това, че идната администрация в Съединени американски щати ще е републиканска, че Байдън и Ко ще изгорят на идните избори. Републиканците са доста по-толерантни към ненаситните апетити на Израел и са подготвени да поддържат неговото предизвикателно държание при всевъзможни условия, въз основа на личните си фундаменталистки критерии.

На това се прави залогът. Ами в случай че демократите още веднъж фалшифицират изборите?

Какво от това?

Неизбежното изгубване на Израел, който се скара с съвсем всички свои съседи като непознато тяло за Близкия изток през 21 век, може да се състои по два метода – посредством постепенна “резорбция ” и с гръм и тропот, с внезапно тръшване на вратата.

Ако Израел престане да бъде фашистка страна, което Вашингтон на Байдън, локални левичари и либерали биха желали, това ще значи първият път - последователно " притъпяване " на зъбите и самоизтребление на страната, разтегнато във времето.

Ако Тел Авив освен не промени нищо, а в противен случай, затегне още повече болтовете, за което жадуват ционистите и ултранационалистите, тогава той потегля по втория път. Има се поради да живеете допустимо най-дълго умерено, до момента в който не пристигна бялото пухкаво зверче и избухне районна или даже универсална злополука – като се вземат поради нуклеарните оръжия на Израел. Каквото и да се каже, въпреки всичко първият метод е по-добър! За всички.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР