Израел е поискал от чужди държави да изпратят кораби болници,

...
Израел е поискал от чужди държави да изпратят кораби болници,
Коментари Харесай

Израел поиска от чужди държави да изпратят кораби болници за ранените палестинци

Израел е изискал от непознати страни да изпратят кораби лечебни заведения, които да оказват помощ за лекуването на ранените палестинци, на които е позволено да изоставен опустошената от войната линия Газа и да се насочат към прилежащ Египет, заяви израелският дипломат в Германия, представен от Ройтерс.

Миналата седмица Франция заяви, че изпраща военния транспортен съд " Toнер " в Източното Средиземноморие с задача, която дефинира като поддръжка за лечебните заведения в Газа. Тази седмица Египет стартира да приема стеснен брой ранени през границата си с Газа.

В изявление за радио " Кан " посланикът на Израел в Германия Рон Просор беше запитан дали Израел е изискал от Франция и други европейски страни да изпратят кораби лечебни заведения в Ел Ариш, египетско пристанище покрай палестинския анклав, за приемане на ранени от Газа.

Той дефинира сюжета, изложен във въпроса, като верен и съобщи, че е отправил такова искане до Берлин.

" Все още не знам дали това се случва ", сподели Просор, някогашен общоприет шеф на израелското външно министерство. " Ние поискахме това. Предполагам, че се разисква. Тук, в Европа, има настройка да се оказва помощ по всевъзможен метод по филантропичните въпроси ".

Служител, който отхвърли да бъде разпознат по име или народност, съобщи, че " Тонер " разполага със 70 болнични кревати, както и с две операционни зали.

Израел също изиска от Италия да изпрати транспортен съд болница, само че към момента не е получил отговор, добави служителят. 

Турция е подготвена да одобри пациенти с онкологични болести от " Болницата за турско-палестинско другарство " в Газа, която в сряда спря да действа, откакто остана без гориво, съобщи Ройтерс, като цитира министъра на опазването на здравето на Турция Фахреттин Коджа.

Здравни чиновници оповестиха през вчерашния ден, че лечебното заведение,

единствената онкологична болница в линията Газа, е трябвало да спре работа на фона на израелските бомбардировки против анклава.

В изказване в обществената мрежа " Екс ", Коджа сподели, че в случай че се извърши нужната съгласуваност, Турция е подготвена да одобри както пациенти с онкологични болести, по този начин и други нуждаещи се от незабавна помощ в Турция, с цел да продължат лекуването си.

" Ние, Турция, сме подготвени да предоставим цялостна и всякаква поддръжка за продължение на лекуването на пациенти с рак, които са били наложително изписани от болничното заведение заради липса на запаси ", съобщи Коджа.

" Международната общественост и съответните институции за жалост не започнаха задоволителна самодейност за попречване на офанзивите по болничното заведение. Спасяването на живота на пациентите в този момент е обвързване, от коeто не може да се избяга ", добави той.

По-рано Обединените арабски емирства обявиха, че възнамеряват да лекуват 1000 палестински деца от Газа, само че не споделиха по какъв начин те ще изоставен анклава, с цел да отидат там.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР