Израел е подложен на нарастващ международен натиск за провеждане на

...
Израел е подложен на нарастващ международен натиск за провеждане на
Коментари Харесай

Над 100 палестинци загинаха при раздаване на хуманитарна помощ

Израел е подложен на възходящ интернационален напън за осъществяване на следствие на нещастието в Ивицата Газа. Такъв апел пристигна от Европейския съюз и още няколко страни.

При разпределяне на филантропична помощ загинаха над 100 души, множеството от които са били прегазени или стъпкани. Ден след случилото се обстоятелствата към момента остават неизяснени.Хиляди палестинци са се втурнали към филантропичния ескорт от 30 камиона с помощ от Египет.

Според израелската войска доста хора са били прегазени от водачите или са били стъпкани от тълпата.

Според „ Хамас “ израелски бойци са стреляли по събралите се.

Д-р Мохамед Салха, краткотраен шеф на болничното заведение „ Ал Ауда “, където са били откарани доста от починалите и ранените, сподели пред Би Би Си: „ Болница Ал Ауда получи към 176 ранени хора. 142 от тези случаи бяха с пострадвания с патрони, а останалите са от блъсканицата и са с счупвания в горната и долната част на тялото “.

Говорителят на израелската войска подполковник Питър Лернер разгласи, че „ танкистите, които са били наоколо, с цел да охраняват конвоя с филантропична помощ, са видели, че палестинците са били стъпквани и внимателно са се пробвали да разпилян тълпата с няколко предупредителни изстрела “.

Според него по-късно танковете са се отдръпнали, с цел да се избегне пострадване на цивилни, предава Бтв.

Над 30 хиляди са към този момент жертвите в Ивицата Газа. Според американския държавен департамент 25 хиляди от тях са дами и деца.

Междувременно Съединените щати оповестиха, че ще пуснат пакети с помощ по въздух.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР