Израел е подготвен за директна атака от страна на Иран

...
Израел е подготвен за директна атака от страна на Иран
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Израел е подготвен за директна атака от Техеран

Израел е квалифициран за директна офанзива от страна на Иран и ще отговори със същото, съобщи в събота израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.

" През последните години Израел се приготвя за възможна директна офанзива от страна на Иран. (...) Нашите отбранителни системи са разгърнати и ние сме подготвени за всеки сюжет, както за защита, по този начин и за нахлуване ", цитира вестник The Times of Israel думите на Нетаняху.

" Установил съм явен принцип - който навреди на нас, ние също ще му навредим. Ще се пазиме против всяка опасност и ще го вършим умерено и уверено ", добави той.

По-рано в събота Израелските сили за защита (IDF) оповестиха, че са сложили в подготвеност системите за защита и нахлуване на своите военновъздушни сили, оценявайки дружно с сътрудниците обстановката в Близкия изток.

В навечерието американските медии оповестиха разнообразни данни за това по кое време Иран може да нанесе удар по Израел, в това число през идващите два дни .
 Иран изпрати десетки дронове към Израел Обновена
Иран изпрати десетки дронове към Израел

Очаква се до няколко часа да доближат въздушното пространство на Израел

На 1 април Техеран и Дамаск оповестиха за израелски ракетен удар по иранското консулство в сирийската столица. При нападението са починали двама генерали от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война. Иран даде обещание да отговори на нападението, само че не посочи по кое време и по какъв начин ще го направи.

Нетаняху предизвести, че Израел няма да остави офанзивата без отговор, без значение от кое място идва тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР