Израел е отказала на Турция да се включи в доставянето

...
Израел е отказала на Турция да се включи в доставянето
Коментари Харесай

Израел отказа на Турция да доставя хуманитарна помощ в Газа по въздух

Израел е отказала на Турция да се включи в доставянето на филантропична помощ по въздух за палестинците в Газа , заяви " Ройтерс ".

В отговор Хакан Фидан , външният министър на Турция, е коментирал, че Анкара ще предприеме нови ограничения против Израел.

През миналия месец Съединени американски щати, Холандия, Франция, Испания и други страни започнаха да изпращат помощ по въздух в Газа.

" Предадохме също молбата си да бъдем включени в тази интервенция за филантропична помощ с товарни самолети на турските военновъздушни сили . Днес научихме, че молбата ни е била отхвърлена от Израел, макар позитивния метод от йорданските управляващи ", споделя Фидан в изказване пред медиите.

Турция, която осъжда дейностите на Израел в Газа, е изпратила десетки хиляди тона филантропична помощ в линията от началото на войната.

Фидан съобщи, че Израел няма опрощение да отхвърля помощ за гладуващото население. Той добави, че Турция е решила да предприеме " серия от нови ограничения " против Израел и тези ограничения,  утвърдени от президента Реджеп Таип Ердоган , " ще бъдат приложени малко по малко, без закъснение ".

Турският външен министър е изтъкнал, че ограниченията ще продължат, до момента в който Израел не приключи огъня и разреши непрекъсната филантропична помощ до Газа.
 Задържаха 43 души в Истанбул на митинг против комерсиалните връзки на Турция с Израел
Задържаха 43 души в Истанбул на митинг против комерсиалните връзки на Турция с Израел

2 служители на реда са уволнени, откакто демонстрацията беше разпръсната с груба мощ от локалните власти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР