Израел е отговорен за взрива в Бейрут от 4 август,

...
Израел е отговорен за взрива в Бейрут от 4 август,
Коментари Харесай

От Иран: 100% - взривът в Бейрут е дело на Израел

Израел е виновен за гърмежа в Бейрут от 4 август, това е споделил съветникът на висшия началник на Иран Али Хамени Хосейн Дехкан пред държавната телевизия на Китай.

"Почти всички упрекват "Хизбула " (проиранска милиция, настояща в Ливан и главен фактор в политиката на страната) за нещастието. Тази организацията е част от ливанския народ. Хората в Ливан обичат "Хизбула ", тъй като тя пази техните ползи от ционисткия окупационен режим ", е декларирал още министърът на защитата на Ислямската република (2017 – 2019 г.).

По думите на Дехкан Израел е подготвил и провел гърмежа в Бейрут. "Аз съм уверен на 100 % в това ", е декларирал той. Според военния задачата на еврейската страна е била да спре филантропичните доставки за Сирия.

Техеран от началото на гражданската война в Сирия, почнала през 2011 година, е застанал твърдо зад.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е изразявал позицията, че страната му постоянно е за спокойно решение на спора в размирната близкоизточна страна. "Ние обаче ще бъдем безкомпромисни към военното и политическо наличие на Иран в Сирия, тъй като то заплашва националната сигурност и териториалната целокупност на нашата страна ", е казвал той.

Около 2700 тона амониева селитра са експлодирали в пристанището на ливанската столица на 4 август. По последни данни жертвите са били над 170 души, постраданите - към 7000, а останалите без покрив над главата си – почти 30 000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР