Израел е нанесъл близо 250 въздушни удара в Газа за

...
Израел е нанесъл близо 250 въздушни удара в Газа за
Коментари Харесай

Размяната на удари и недостигът на консумативи в Газа продължават

Израел е нанесъл близо 250 въздушни удара в Газа за денонощие. Според армията на страната главната цел на офанзивите са тунели на Хамас и военно съоръжение. Съобщава се, че е погубен зам.-шефът на разузнаването на ислямистката формация, който е упрекнат, че взел участие в подготовката на военната интервенция против Израел.От Хамас също изстреляха ракети против противников позиции. И настояват, че при набези на еврейската страна са убити десетки от взетите заложници.А египетски медии оповестиха за ранени, откакто ракета блъснала лечебно заведение в град покрай границата с Израел. От еврейската страна потвърдиха за случай.Постоянният наблюдаващ на Палестинската автономност в Организация на обединените нации прикани Общото заседание да одобри резолюция на арабските страни за неотложно прекъсване на огъня и доставки на филантропична помощ в Газа.

 
Изберете правдивост вместо възмездие. Изберете да защитавате закона, вместо да оправдавате нарушаването му. Изберете мир, без повече войни. Гласувайте, с цел да сложите завършек на близо три седмици на най-лошите интернационалните стандарти, каквито не сме виждали от десетилетия.
Рияд Мансур, непрекъснат наблюдаващ на Палестина в Организация на обединените нации

Постоянният представител на Израел в Организация на обединените нации настоя водачите да не поддържат резолюцията.

 
В тази резолюция липсват дейностите на Хамас. Авторите настояват, че са загрижени за мира. Но покварените убийци, които започнаха тази война, даже не се загатват. Не се загатват.
Гилад Ердан, непрекъснат представител на Израел в Организация на обединените нации

От здравното министерство в Газа разгласиха имената на всички над 7000 души, убити от началото на войната, откакто американският президент се усъмни в броя на жертвите. Една след друга лечебните заведения в линията стопират работа и от Организация на обединените нации упорстват за още доставки на филантропична помощ. От Световната продоволствена стратегия предизвестиха, че те се забавят в допълнение поради строги инспекции на граничния пункт „ Рафа “.А в нощното небе на Йерусалим светнаха тъкмо 224 фенера – колкото са и заложниците, взети от Хамас. Техни близки настояха Червеният кръст да получи достъп до хората в плен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР