Израел е готов да си сътрудничи и обменя разузнавателна информация

...
Израел е готов да си сътрудничи и обменя разузнавателна информация
Коментари Харесай

Израел е готов да работи със Саудитска Арабия за справяне с Иран, обяви най-висшият военен

Израел е подготвен да си сътрудничи и обменя разследваща информация със Саудитска Арабия " за справяне с Иран ", съобщи началникът на генералния щаб на израелската войска Гади Айзенкот в оповестено през днешния ден рядко изявление за арабска медия, съобщи " Франс прес ".

" Готови сме да споделим нашия опит и разследваща информация с умерените арабски страни за справяне с Иран ", съобщи Айзенкот за осведомителния уебсайт " Елаф ", който е основан от саудитски предприемач и се намира във Англия. " Готови сме да споделим информацията, в случай че е належащо ", настоя той след въпрос на Елаф дали Израел наскоро е споделял разследваща информация със Саудитска Арабия.

Представител на израелската войска удостовери казаното от Айзенкот. Той добави, че даденото в Тел Авив изявление е първото от този жанр на настоящ шеф на израелския общоприет щаб с арабска медия.

Саудитска Арабия не поддържа дипломатически връзки с Израел, а Иран е главният зложелател на Израел, отбелязва Агенция Франс Прес.

Израелските ръководители неведнъж са заявявали, че възходът на Иран и подбудените от него паники у някои страни от района основават ново доближаване на ползи. Те загатват, че от това може да се получи нова дипломатическа настройка в района, където единствено две арабски страни са сключили мир с Израел. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3188)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР