Израел е близо до колективен имунитет срещу COVID-19, смятат лекарите

...
Израел е близо до колективен имунитет срещу COVID-19, смятат лекарите
Коментари Харесай

Израел е близо до колективен имунитет срещу COVID-19

Израел е покрай групов имунитет против COVID-19, считат лекарите в страната.

Групов имунитет се реализира посредством преболедуване или имунизация. За ковид се счита, че прагът, след който има групов имунитет е 65-70% от популацията да бъде обхванато от имунизация или да е преболедувало.

В Израел повече от половината население към този момент е имунизирано. Имунизацията е обхванала 5,3 млн. души, а записаните случаи на ковид в страната са още 830 000, което също би трябвало да обезпечи някакъв натурален имунитет към болестта.

Това значи, че почти 68% от популацията към този момент има антитела към вируса на COVID-19.

Според проф. Еял Лашем, шеф на най-голямата болница в Израел, единственото пояснение за продължаващото понижаване на новите случаи на болестта е груповия имунитет.

„ Наблюдаваме резистентен спад на случаите даже при разхлабване на противоепидемичните ограничения. Това ни споделя, че в случай че един човек се болести, множеството хора към него към този момент са или имунизирани, или преболедували “, споделя Лашем.

В страната записват също и спад на COVID-19 измежду децата, въпреки те да не са обхванати от имунизация – също резултат на групов имунитет. Ако по-голямата част от обещано общество има отбрана към дадена болест, то тези които нямат, също са предпазени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР