Израел дари близо два тона маски, респиратори, спринцовки, оксиметри и

...
Израел дари близо два тона маски, респиратори, спринцовки, оксиметри и
Коментари Харесай

Израел дари близо два тона консумативи и апарати на Пирогов

Израел подари близо два тона маски, респиратори, спринцовки, оксиметри и други на болница " Пирогов ". Дарението беше предоставено от посланика на Израел в България Йорам Елрон.

" Приятел в потребност се познава " - такива са връзките сред България и Израел, сподели дипломат Елрон при предаването на дарението.

 Снимка: БТА

През 2010 година България беше първата страна, която изпрати 92-ма пожарникари в Израел, когато там бушуваха пожари, и ние в никакъв случай няма да забравим това, сподели дипломатът.

Министерството на външните работи на Израел се радва да спомага на " Пирогов " в битката с коронавирусната зараза, добави той. Сътрудничеството ни ще продължи и отсега нататък, като фокусът ще бъде незабавната помощ и грижите при контузии, сподели още дипломат Елрон.

 Снимка: БТА

" Пирогов " е определен, тъй като е в епицентъра на битката с ковид , и решението за избор на болница беше взето дружно с Министерството на здравеопазването, добави дипломат Елрон.

 Снимка: БТА

Директорът на болничното заведение проф. Иван Поромански благодари за дарението. По думите му, натискът върху болничното заведение при лекуването на ковид е намалял. Болницата даже е понижила леглата за интензивна грижа.

 Снимка: БТА

" В последните 10 дни намалихме леглата, които са леки към тежки, ги намалихме с 50, а интензивните кревати - с пет ", уточни той.

В лечебното заведение има потребност от медицински сестри.

" Основно те са най-търсените. Това е един миг, в който, знаете доста добре, че ние без тях не можем и заради тази причина има усложнения ", сподели Поморански.

 Снимка: БТА

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР