Израел бомбардира южната част на Ивицата Газа през нощта срещу

...
Израел бомбардира южната част на Ивицата Газа през нощта срещу
Коментари Харесай

Израел обстреля Газа. Хамас заплаши да не върне заложниците живи

Израел бомбардира южната част на Ивицата Газа през нощта против понеделник, а израелски танкове пробват да настъпят на запад край град Хан Юнис , оповестиха международните организации.

Това се случва, откакто по-рано в неделя Хамас заплаши, че Израел няма да получи " своите пандизчии живи без замяна и договаряния и угаждане на настояванията на съпротивата ".

Хамас е палестинска ислямистка формация, оповестена за терористична от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни.

Заплахата ѝ идва повече от два месеца откакто групировката, умъртви 1200 души и взе 240 за заложници. В отговор Израел предприе военна атака в Ивицата Газа, която единствено за малко, с цел да бъдат разменени част от израелските заложници за палестинци, лежащи в израелски затвори.

Сега Израел споделя, че към момента има 137 заложници в Газа, до момента в който по данни на деятели към 7000 палестинци са в израелски затвори.

Агенция Франс прес (АФП) заяви в понеделник, че съгласно жителите на главния южен град в Газа - Хан Юнис, израелските танкове са достигнали до най-голямата пътна артерия в града, свързваща север с юг. Освен това военни самолети нанасят удари по територии на запад от Хан Юнис.

По-рано в неделя главнокомандващият армията на Израел Херци Халеви сподели, че войските му употребяват " забележителна мощ " в Газа, и приветства " забележителните достижения " на армията във войната.

Той сподели още, че армията е блъснала повече от 250 цели в Газа за 24 часа, в това число " боен информационен обект на Хамас ", " подземни тунелни шахти " в южната част на Ивицата и боен команден център на Хамас в квартал Шеджая в град Газа.

Армията сподели пред Агенция Франс Прес в понеделник, че 101 бойци са починали при сухопътната атака в Газа.

При изненадващата офанзива на Хамас на 7 октомври в Израел бяха убити 1200 души, а 240 бяха отвлечени като като заложници в Газа. Израел отвърна с огромна военна акция против Газа, с която споделя, че желае да унищожи Хамас.

Властите в Газа, които са следени от Хамас, споделят, че при израелската атака досега са починали към 18 000 палестинци.
 Израел и разногласието за земите. Кое къде е на картата?  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР