Изправяйки се пред дълбоко разделен от процедурата по импийчмънт Конгрес,

...
Изправяйки се пред дълбоко разделен от процедурата по импийчмънт Конгрес,
Коментари Харесай

Скандал беляза речта на Тръмп в Конгреса

Изправяйки се пред надълбоко разграничен от процедурата по импийчмънт Конгрес, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява своята тирада " За положението на съюза ", с цел да възвеличае " великото възобновяване на Съединени американски щати " три години след встъпването си в служба и да осъди " американското кръвопролитие " по времето на неговия предходник, отбелязва в сряда организация Асошиейтед прес.

Първият президент на Съединени американски щати, който ще се бори за преизбиране, откакто против него е била задействана процедура по импийчмънт, бе посрещнат в Конгреса със викания " Още четири години " - от страна на републиканците, и с безмълвие - от страна на демократите. Конгресмените от Републиканската партия ръкопляскаха на съвсем всяко изречение на Тръмп, постоянно изправяйки се на крайници, с цел да го поздравят.

В речта си, която продължи един час и 18 минути, Тръмп не загатна думата " импийчмънт " нито един път, посъветван от свои съпартийци да не загатва тази тематика преди гласуването в Сената по повдигнатите му от демократите обвинявания. След броени часове Сенатът ще гласоподава по двете обвинявания, като се чака Тръмп да бъде оневинен, защото нито един републиканец в горната камара не е загатнал, че е подготвен да се отклони от партийната линия и да гласоподава за импийчмънт.

Скандалът

Речта бе придружена от скандал, мотив за който стана фактът, че президентът отхвърли да се ръкува с председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР