Изправят пред съда шофьорът, избягал от местопроизшествието, при което уби

...
Изправят пред съда шофьорът, избягал от местопроизшествието, при което уби
Коментари Харесай

Съдят мъжа, блъснал и убил пешеходец на заден ход в Столипиново

Изправят пред съда водачът, избягал от местопроизшествието, при което умъртви пешеходец в Пловдив. Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт против 33-годишният мъж, който е предаден на съд за това, че на 28.01.2023 година при ръководене на моторно транспортно средство – товарен автомобил, марка “Рено “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 59-годишен човек, като деецът е избягал от местопроизшествието.
Около 8:00 сутринта мъжът дошъл в Пловдив и управлявал товарен автомобил. Отишъл до квартал „ Столипиново “, с цел да достави чували с картофи по поръчка, след което се отправил към намиращата се наоколо ул. “Шумен “. Там присъединил задна скорост, с цел да реалокира автомобила, макар че нямал видимост, нито пък бил подсигурил човек, който да следи пътя и да му алармира за зародила заплаха. По същото време пешеходецът се придвижвал зад камиона, който го блъснал със задната си част и го затиснал. Пострадалият е бил откаран в болница, където е умрял от пострадванията си. На мястото се събрали хора. Те сложили контейнери на пътя, с цел да попречат на водача да напусне местопроизшествието, само че той минал сред тях и се отправил в посока към София. Няколко часа по-късно е бил арестуван от полицейски чиновници край Гоце Делчев.
Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото. Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение „ гаранция “, наложена му е възбрана от Окръжна прокуратура-Пловдив за овакантяване рамките на Република България и е постановено краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на автомобил.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР