Изправят пред съда шефа на полицията в Раковски Полицаят от

...
Изправят пред съда шефа на полицията в Раковски Полицаят от
Коментари Харесай

Адвокат брани арестувания полицай с лаф за банички

Изправят пред съда шефа на полицията в Раковски Полицаят от Раковски по мускули в съда СНИМКИ

 

Шефът на районното в град Раковски Георги Илиев е бил натопен от подчинените си, защото те са се видели в невъзможност. Тази теза стартира бранителят на обвинения Стоян Донков. Той не пропусна да спомене и опцията за намесени в ареста бизнес ползи, имайки поради предприятията, които се намират в индустриалната зона „ Стряма “.

Адвокат Донков акцентира, че до задържането на Илиев се е стигнало само след разпитите на другите двама обвинени – подчинените на Илиев Валентин Гоцев и Желязко Колев, както и на търговеца на незаконен тютюн Недин Мустафа. Контрабандистът разказал, по какъв начин Илиев единствено профилактично е минал през стаята, в която се е уговарял подкупа и е попитал „ какво стана с това лице, не сте ли го задържали още “.

Донков оспори изказванията на Гоцев и Колев, че дейностите им са следени от трето лице, защото нямало никакви доказателства за това. Гоцев разказал при разпита си по какъв начин откакто се било стигнало до консенсус за размера на подкупа, отишъл да пита шефа дали е склонен, върнал се след минута и декларирал, че Илиев одобрил.

„ Стана като във вица „ Ял ли си баничка Иванчо? Не, само че батко ми познава един, който е ял “, съобщи бранителят на Илиев. „ Самопризнанията на другите двама арестувани се употребяват с цел да се потвърди съавторство. Той може да е бил до тоалетната, а не до началника. Няма доказателства, че е имало такава връзка. Самопризнанията на двамата полицейски чиновници са мощно пристрастни до ръба на инстинкта им за самозапазване. Те вземат решение да одобряват версията че различен ги е предиздвикал. Въз основа на това прокуратурата реши да задържи началника “, реторично попита Донков.

 Той акцентира, че липсват данни, че Илиев може да се укрие, защото е неосъждан, в никакъв случай не е бил разследван, има цивилен брак и дете, което гледа. Освен това шефът на полицията в Раковски би трябвало да се грижи и за болните си родители – майка му е с рак на белите дробове, а татко му е обездвижен. Съпругата на обвинения също е в редиците на Министерство на вътрешните работи.

Въпреки това арбитър Светлана Станева от Окръжен съд - Пловдив беше на мнение, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение или да влияе на следствието.

„ Има причини за напън върху очевидци. Няма спънка подобен напън да продължи да бъде упражняван “, аргументира се Станева, която дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за Илиев.

Определението предстои на митинг в тридневен период пред Апелативния съд. Адвокат Донков разяснява, че сигурно ще се стигне до обжалване пред идната инстанция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР