Изправят на съд шофьор-кранист на 32 години, който е причинил

...
Изправят на съд шофьор-кранист на 32 години, който е причинил
Коментари Харесай

Изправят на съд краниста, причинил смъртта на общ работник с тухла в Пловдив

Изправят на съд шофьор-кранист на 32 години, който е предизвикал гибелта на собствен сътрудник в Пловдив. 53-годишене строителен служащ почина до градежа на улица „ Любен Каравелов “. Както TrafficNews.bg заяви още тогава, случаят стана на 16 януари 2019 година към 12 часа.

Въпреки че нямал видимост, кранистът почнал да издига палета с тухлите. Когато стигнал до петия етаж, товарът блъснал фасадата на терасата. В резултат на това, една от тухлите се отчупила, паднала и блъснала в региона на главата общия служащ, заради което настъпила гибелта му.

Според събраните доказателства обвиненият не се е уверил, че няма хора в работната зона на оборудването. Той е направил неправилни дейности при ръководството на крана, довели до удрянето на палета в зидарията на терасата на петия етаж, при което е паднала тухла и блъснала 53-годишният служащ.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението е отнемане от независимост от една до шест години.

„ Констатираните нарушавания са във връзка с здравословните и безвредни условия на труд. Тези, които имат връзка с случая, са свързани с пропуски в извършения инструктаж и с това, че мъжът е позволен да работи без да употребява каска. В момента на удара той не е носил такава ", удостовери пред Trafficnews.bg шефът на Инспекцията Атанас Чернаев месец след случая.

Той добави, че наказателните постановления ще бъдат издадени до началото на месец март. Имуществената глоба, планувана в Кодекса на труда за сходни нарушавания, е в размер от 1 500 лева до 15 000 лева

Издадени са и две наставления на компанията подизпълнител „ Стабил Ди ". Именно тя е осигурила крана, който е издигал съдбовния товар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР