Изправи се! Мутри вън! излязоха с единна позиция, че не

...
Изправи се! Мутри вън! излязоха с единна позиция, че не
Коментари Харесай

Не можем да подкрепят кабинет, за който научихме от телевизията

" Изправи се! Мутри вън! " излязоха с единна позиция, че не могат да поддържат кабинет, за който са научили от малкия екран. Това оповестиха от групировката на брифинг след извършен съдружен съвет.

Мая Манолова, Мария Капон и Арман Бабикян обявиха, че упорстват президентът Румен Радев да свика по-рано новия парламент.

„ Изправи се! Мутри вън! “ не желае министерски кресла. Не желаем постове и позиции. Искаме ръководство което да стартира да взема решение проблемите на българските жители. Хората, които бяха стотици дни на площадите не чакат някой да гледа на държавно управление като на разпределение на министерства и на порции. Жалко е за тези, които преглеждат присъединяване в ръководството като трапезария, на която се разпределят порции ", съобщи Манолова.

Решението по какъв начин ще гласоподават за оферти от Слави Трифонов проектокабинет ще вземат, откакто получат отговори от " ИТН " на своите въпроси.

От ИМВ потвърдиха, че са подготвени да поддържат всяка политическа мощ, която . 

Вицепрезидентът Илияна Йотова през днешния ден дефинира тази концепция като " екзотична ".

" Ангажимент на огромните партии е да проведат обществени диалози. Има три разновидността - Трифонов предлага държавно управление, друга партия предлага кабинет или служебното държавно управление да стане постоянно, което ще избави страната от политическа рецесия. Това наше предложение подейства като топлинен удар на някогашния министър председател и подвигна градусите. Не е ясно за какво Борисов толкоз доста се опасява от служебното държавно управление ", добави Манолова.

" Служебното държавно управление прави работа и жителите го харесват, тъй като там има честни хора. Те започнаха промени и в ББР, и в „ Автомагистрали “, и в „ Монтажи “, и в районното министерство. Ще подкрепим служебното държавно управление да стане постоянно, без значение коя партия го предлага. Няма да поддържаме кабинет, препоръчан от ГЕРБ или Движение за права и свободи ", съобщи тя.

" Ще бъдем в пленарна зала и чакаме да има спор за предлагането на Слави Трифонов за кабинет. Не се споделя нищо за повишение на приходите, преизчисляване на пенсиите, поддръжка на хората с увреждания, финансова помощ за бизнеса, правосъдна промяна и промяна в опазването на здравето. Когато забележим в Народното събрание какво оферират, какви са целите и задачите, тогава ще зададем нашите въпроси и според от получените отговори, ще се чуе нашето решение ", сподели още тя.

" Не сме в телевизионна република, в която някой споделя нещо по малкия екран и ние му отговаряме по малкия екран. Ако желаеме да възстановим парламентаризма, дебатът за сформиране на кабинет на България би трябвало да бъде в Народното събрание, обществено, с пояснения и причини. Това би трябвало да се случи обществено, под светлината на прожекторите, а не като кабинетни извършения или телевизионни изказвания ", акцентира Манолова.

" Настояваме, откакто ЦИК разгласи дефинитивно резултати от изборите, президентът да свика Народното събрание час по-скоро, с цел да стартираме работа. Пенсионерите чакат преизчисляване на пенсиите от 1 септември, хората с увреждания чакат повече асистентска грижа от 1 септември, дребните компании чакат финансова помощ от българската страната. Съдебната промяна, здравната промяна и Комисията по проверката би трябвало да бъдат продължени ", добави Манолова.

По-рано през днешния ден съпредседателят на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова написа във Facebook, че първия закон, който ще внесат в новия парламент, ще бъде за преизчисляване на пенсиите още от 1 септември. 

" Така че 50-те лева да не са добавка, а да са част от минималната пенсия, а за всички останали да се усилят заслужено съгласно заработеното. Това не е изискване, не е въпрос на полемика, финансовият министър към този момент сподели, че има пари за това, да забележим в Народното събрание дали някой ще се опълчи ", разясни тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР