Изправи се! Мутри вън! и Има такъв народ възстановяват Закона

...
Изправи се! Мутри вън! и Има такъв народ възстановяват Закона
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън! и Има такъв народ възстановяват Закона за личната помощ

" Изправи се! Мутри вън! " и " ИТН " възвръщат Закона за персоналната помощ. Депутати от двете парламентарни групи внесоха в деловодството на Народното събрание закона в остарелия му тип.
" Поправяме една неправда, призната от 44 парламент по гледище на обществения министър, която по този начин и не разбра, че уврежданията нямат работно време и почивен ден и е непочтено и безсърдечно да ги лишиш от персонален помощник в събота и неделя и след 17 часа за да се спестят пари ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ИСМВ Мая Манолова.
" Смятаме за чест да стартираме тъкмо с този закон ", съобщи Теодора Пенева от Има Такъв Народ, която е измежду вносителите.
Майките от " Системата ни убива ", акцентираха, че имат уверения от ИСМВ и Има Такъв Народ, че ще поддържат законопроекта чакат положителни сигнали от другите парламентарни групи и припомниха, че остарелият закон беше входиран от Българска социалистическа партия в 2018 г. 
Възстановяваме напълно закона в първичния му тип – да получат в подобен размер, в какъвто планува тяхната самостоятелна оценка, разясни Манолова. тя означи, че не става въпрос " да се раздават пари и асистенти на калпак ". Съответните обществени комисии ще преценят от какъв размер часове персонален помощник се нуждае човек.
Сметки от вида че 650 000 хора с увреждания ще получат по 8 часа или по 24 часа персонална помощ са неуместни сметки и неуместно държание на обществен министър, сподели още тя по адрес на министъра в оставка Деница Сачева. Така тя беше получила краен резултат от Закона за персоналната помощ в размер на 30 и няколко милиарда лв., напомни Манолова.
 Системата ни убива погреба Закона за персоналната помощ, Народно събрание го одобри " Системата ни убива " " погреба " Закона за персоналната помощ, Народно събрание го одобри
Докато депутатите одобряваха на второ четене измененията в Закона за персоналната помощ, пред Народното събрание майки от " Системата ни убива ", символич...
" Изчислихме го с специалисти - този закон би коствал в допълнение на бюджета 80 млн. лв., като в това влиза и нараснало възнаграждение на персоналните асистенти от 1 юни в размер на 1.4, по отношение на МРЗ ", заяви тя и добави: " Това е виновен, тежък и дипломиран труд, тъй че да бъде заплащан в границите на 800 лева е безусловно заслужено ".
Очаквайте детайлности
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР