Изправи се.БГ сме категорично против предоставянето на военна помощ на

...
Изправи се.БГ сме категорично против предоставянето на военна помощ на
Коментари Харесай

Манолова: Партията на Нинова се занимава с оцеляването си, не с проблемите на хората

„ Изправи се.БГ сме изрично срещу даването на военна помощ на Украйна. Тази война със средствата на дипломацията би трябвало час по-скоро да бъде прекъсната. Няма по какъв начин да се бориш за преустановяване на война , в случай че снабдяваш с оръжия. Нашият апел е да се положат всички старания за спокойно решение на спора, тъй като нещастието, жертвите, разрушаването на градове, домове, фамилии, ориси е брутално.

Час по-скоро това би трябвало да бъде спряно. България не би трябвало да се меси с военна поддръжка в този спор. “ Това съобщи Мая Манолова , съпредседател на инициативния комитет за основаване на партия Изправи се България, в предаването „ Делници “ на телевизия Евроком. По нейните думи първите 100 дни на държавното управление са ускорител на решението за основаване на партия Изправи се България, тъй като има потребност от подобен индивид и от обединяване на всички обществени обединения. Според госпожа Манолова четворната коалиция е подменила вота на гласоподавателите. Обещаха, че ще демонтират модела на Бойко Борисов с еднолично ръководство и приятелския кръг, който получава огромните порции. Това не се случи. Обещаха, че ще преведат страната през рецесиите, а сме от рецесия в рецесия и властта наподобява все по-безпомощна да се оправи с тях. Обещаха, че ще махнат Гешев, че ще има правдивост и отмъщение. Нищо от това. Обещаха повишение на приходите.

Тези 60лв. повишение на минималната работна заплата и измамата с преизчисляването на пенсиите – счита водачът на Изправи се България, които са завели над 100 каузи на пенсионери против гафа с преизчислените пенсии. „ За страдание обещанието за нулева корупция се показва до този миг единствено и само с изчегъртване на едни фрагменти, близки до Борисов, и вместо тях идват фрагменти, близки до Нинова. “ – счита Мая Манолова и добави, че в проекта за първите 100 дни на държавното управление има заричане за необлагаем най-малко, т.е. работещите небогати можеха да получат плюс 70 лева, колкото в този момент им е 10% налог, за младите до 26 година възраст обещанието на Нинова беше въобще да не заплащат налози, данъчна почивка за дребния бизнес, за фамилиите с деца безвъзмездни учебници, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 год възраст, директна финансова поддръжка при раждане на първо, второ и трето дете, директна финансова поддръжка за българските семейства.

Партията на Нинова се занимава със своето оцеляване като партиен водач и на политическата сцена и с споразумяване на най-близкия кръг – беше безапелационна водачът на ИБГ. Изправи се България не е нов план, по думите на Мая Манолова , а е превръщането на гражданската платформа Изправи се.БГ в партия след 2 години и половина работа в отбрана на разнообразни обществени и зелени дела. С учредяването на партия ще се носи и съответната по-висока отговорност и при последващи избори няма да се постанова търсенето на мандатоносители с незнайни органи – считат от ИБГ. „ Тук става дума за друг вид страна, от която към този момент имаме потребност. В Европа страните са обществени. Там средствата в бюджета за обществени разноски стигат до 20%, у нас най-„ общественият “ бюджет дава 14% за обществени разноски. У нас хазната се цялостни от заплащанията на хората. 23 милиарда лева заплащат хората през налог общ приход, Данък добавена стойност, косвените налози, до момента в който бизнесът през корпоративния налог внася под 4 милиарда лева в бюджета. “

Така разяснява потребността от обществен вид страна Мая Манолова. Според нея тематиката с инфлацията и с растежа от над 30% на стоките от първа нужда, изцяло липсва от дневния ред на ръководещите. Лидерът на Изправи се България разяснява, че ръководещите живеят в тяхна паралелна действителност, в която имат да си вкарат някакви неща в проекта за възобновяване и резистентност сякаш това не е проектът на България, а е проектът на държавното управление. И действителните проблеми на хората безусловно отсъстват от тематиките, с които те се занимават. По същият метод водачът на Изправи се България разяснява и импортирания закон за колекторските компании от икономическото министерство. Тя дефинира закона като лобистки, тъй като изцяло изключва от обсега си банките и компаниите за бързи заеми. „ Това е прахуляк в очите на хората, че нещо се приема, само че хората няма да имат отбрана. Както се случи и с таблата с цените пред икономическото министерство. Какво като там написа, че олиото е 3,80лв, като в магазина го купуваме за 6,80лв. Партийната агитация може да работи на партиен конгрес, само че когато става дума за ръководство не може да си позволиш да не казваш истината, на хората. Те по този начин или другояче я схващат. “ – беше безапелационна Мая Манолова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР