Изправи се БГ! Ние идваме! внесоха в парламента искане за

...
Изправи се БГ! Ние идваме! внесоха в парламента искане за
Коментари Харесай

ИБГНИ искат изслушване на шефа на КЕВР заради цената на водата

" Изправи се БГ! Ние идваме! внесоха в Народното събрание искане за чуване на управлението на Комисията за енергийно и водно контролиране за повишение на цената на водата, както и промени в Закона за ВиК.

" След топлинния удар от повишението на цената на парното, след токовия удар с повишението на цената на тока, в този момент повишението на цената на водата действително ще потопи българските семейства. След годишно повишение на цената на водата във всички области на България нито качеството на питейната вода се усъвършенства, нито качеството на услугата, нито се понижиха течовете и загубите на вода, те не престават да са приблизително с 60%, а някъде стигат и покрай 80 % ", съобщи Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

По думите ѝ казусът с безводието в стотици обитаеми места в България не се е решил.

" Тоест резултатът е един - плащате повече, а против това не получавате нищо по-добро ", добави Мая Манолова.

Омбудсманът Диана Ковачева написа остро мнение до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) доцент доктор Иван Иванов, в което го прикани да не утвърждава по-високите цени на водата в страната за новия регулаторен интервал 2022-2026 година.

Тезата на омбудсмана е, че те не дават отговор на качеството на предоставяната услуга и по тази причина са голословни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР