Изправи се.БГ е в оперативна връзка и с Христо Иванов

...
Изправи се.БГ е в оперативна връзка и с Христо Иванов
Коментари Харесай

Манолова засега не преговаря за коалиция с `Демократична България` и `Продължаваме промяната` |

" Изправи се.БГ " е в оперативна връзка и с Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов от " Демократична България ", както и с Кирил Петков и Асен Василев от " Продължаваме промяната ". На този стадий диалози за предизборна или следизборна коалиция не са водени.

Това съобщи водачът на " Изправи се. БГ " Мая Манолова пред Българска национална телевизия. По думите й едно авансово подписано съглашение за взаимни дейности в 47-я парламент би дало вяра на хората, че разнобоят сред обединенията на митинга в 46-я парламент няма да се повтори. " Споразумението ще е поръчител, че ГЕРБ няма да се върне повече във властта ", уточни още тя.

Относно информацията, че ВОЛТ ще е една от партии, с които " Продължаваме промяната " ще се яви на идните избори тя съобщи, че не е наясно кой какви диалози води. За отдръпването на ВОЛТ от " Изправи се.БГ " Манолова изясни, че всеки един от сътрудниците в гражданската платформа е свободен да взима решения. 

Тя посочи, че партията на Настимир Ананиев " ВОЛТ " не е била част от обединението " Изправи се.БГ! Ние идваме ", а една от организациите, които са част от гражданската платформа. " Те напълно правилно споделиха, че няма да вземат участие в гражданската платформа. Не съм задавала въпроси какви са техните упоритости ", добави още тя.

Лидерът на " Изправи се.БГ " напомни, че Кирил Петков и Асен Василев са били от министрите, които продължиха идеята на Комисията по проверката. " С Асен Василев работихме добре и по актуализацията на бюджета. Благодарение на взаимните ни старания се случи и нарастването на пенсиите " и е напълно естествено " Изправи се.БГ " да продължим да си партнираме, коментира тя.

Манолова изясни, че се чака на следващия ден да се завършват диалозите с партиите от " Изправи се.БГ! Ние идваме " и съобщи, че най-вероятно на изборите ще се явят в същия формат. " Движение 21 ", " Европейска национална партия " и " Движение България на жителите " са нашите мандатоносители и те ще останат същите ", сподели още тя.

Мая Манолова акцентира, че не престават поддръжката си за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР