Изправи се, България! ще обжалва в съда заповедта на областния

...
Изправи се, България! ще обжалва в съда заповедта на областния
Коментари Харесай

Мая Манолова обжалва решението за премахване на МОЧА

" Изправи се, България! " ще апелира в съда заповедта на регионалния шеф на София за незабавното унищожаване на Паметника на Съветската войска , оповестява БНР.

Според водачът на групировката Мая Манолова нищо не постанова демонтажа на монумента. По думите й решението на регионалната администрация е симптом за управническа отпадналост.

Тя бе безапелационна, че Левицата, част от която е Изправи се, България, няма да разреши Паметникът на руската войска да бъде изместен. Манолова акцентира, че причините, че монумента е рисков са нефелни. Тя уточни, че години наред ръководещите в София не са създали нищо за поддържането на ПСА, нито за неговото обезопасяване.

Цялата история, цялата режисура в тази заповед е съшита с бели конци и нямат никакво желание да ремонтират. Имат желание да бутнат и да потрошат паметникът, счита Манолова.

Тя се закани да потвърди по правосъден път, че заключението на движимостите лица за положението на паметника е поръчково и безусловно безпричинно.

Припомняме, монументът е един от най-спорните в България, като от началото на войната на Русия в Украйна се усили натискът за. Сред предложенията беше той да бъде подложен в Музея на социалистическото изкуство.

От регионалната администрация на София пък взеха решение Причината е, че тяхна инспекция откри, че паметникът се разрушава и би трябвало да бъде обследван преди преместването.

Решението провокира а бранители на МОЧА даже Именно това в последна сметка докара до слагането на железни ограждения към паметника.
 МОЧА се нуждае от незабавен ремонт и реституция
МОЧА се нуждае от незабавен ремонт и реституция

Това е открила регионалната администрация в столицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР